La Pobla i Burjassot avancen les San Silvestres més solidàries

Els dos municipis destinen la recaptació d'aquesta carrera a fins solidaris

Eixida de la III Sant Silvestre de Burjassot.

Eixida de la III Sant Silvestre de Burjassot. / V. Ruiz

La Pobla i Burjassot són de les primeres poblacions de l'Horta a celebrar la San Silvestre que tradicionalment es corre en els últims dies de l'any.

La ciutat de Burjassot, de la mà de la falla Mariano Benlliure-Séquia de Tormos i el Club d’Atletisme Avapace Corre, visqué en el radiant matí del diumenge la tercera edició de la seua Sant Silvestre Solidària a benefici de l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paralisi Cerebral (Avapace). Davall la consigna “Corre amb nosaltres per una bona causa i acaba l’any de la millor manera”, la carrera i marxa reuní centenars de ‘dreamers’ que, posicionats “al costat de les persones més vulnerables”, es manifestaren “contra la indiferència”. Els acords de l’‘Imagina’ del trobador Jonh Lennon sonaren, una vegada més, en la festa de la solidaritat.

Foren els representants de la comissió de l’Empalme –les seues falleres majors Rebeca Urgell i la xiqueta Valeria Sánchez acompanyades dels presidents Sergio Verdejo i el xiquet Teo Gascó–, amb l’alcalde de Burjassot, Rafa García, i el president d’Avapace, Pepe Marquina, els encarregats de tallar la cinta inaugural i pegar el tir d’eixida d’esta volta a peu urbana i rural de cinc quilòmetres.

Representantes de Mariano Benlliure, Avapace y autoridades municipales.

Representantes de Mariano Benlliure, Avapace y autoridades municipales. / V. Ruiz

Enguany l’arc d’eixida i meta de la Sant Silvestre es pogué muntar al costat de les portes del casal de Mariano Benlliure. La reurbanització de la barriada, després del soterrament del metro, així ho permeté. Com digué l’‘speaker’ de la carrera, “el carrer que dona nom a la falla ha queda d’allò més guapo”.

En el transcurs del circuit els participants tingueren ocasió de contemplar algunes joies del patrimoni natural i històric del municipi com ara l’horta, el Partidor de les Llengües del Raig –obra hidràulica datada entre els segles X i XI–, el modernista Palauet del Rosal i la devesa del castell on el rei Martí l’Humà jurà en 1401 els Furs de l’antic Regne de València.

No faltaren en la matinal atlètica premis a les millors disfresses dels corredors, detalls amb els més veloços i espectacles d’animació. El grup de batucada Raízes posà els tambors.

La recaptació obtinguda amb les inscripcions de la volta a peu, sumada als donatius de la denominada “fila zero”, a més de la venda d’articles de ‘merchandising’ i dels tiquets de racions de paella que culminà la jornada, es destinarà íntegrament a Avapace.

Trofeus solidaris a La Pobla.

Trofeus solidaris a La Pobla. / A.P.

Trofeus de la Fundació Espurna

 Més de 900 persones participen en la San Silvestre Solidària del passat dissabte 10 de desembre a La Pobla de Farnals. L´esdeveniment organitzat pel Club D´Atletisme de La Pobla de Farnals amb la col·laboració de l´Ajuntament de La Pobla de Farnals s´ha celebrat en favor de Caritas. Els i les participants han aportat aliments com a preu d´inscripció.

Les curses de fins a 5 kilòmetres en la categoria absoluta han transcorregut en un ambient festiu a les quals s´han premiat la disfressa individual i col·lectiva més divertida.

La solidaritat alhora que la competició també ha implicat l´adquisició dels trofeus a associacions benèfiques. Els trofeus i medalles els ha confeccionat la Fundació Espurna, una organització dirigida a les persones amb discapacitat òrfenes. Cada corredor i corredora també ha tastat el bon fer pastisser de l´escola d´hostaleria de l´IES Guillem d´Alcalà de La Pobla de Farnals.

La San Silvestre Solidària de La Pobla de Farnals és una cursa que ja va essent tradicional. Prova de l´arrelament d´esta classe de competicions esportives és la presència de bona part dels clubs esportius dels voltants de la comarca.

L´Ajuntament de La Pobla de Farnals ha estrenat per a l´ocasió un arc de meta promocional nou que aprofitarà per a tota classe d´actes esportius i culturals venidors. La regidora d´Esports Carmen Alcíbar agraeix sobre tot el treball desinteressat dels voluntaris perquè la jornada fora tot un èxit, especialment a les agrupacions de Protecció Civil de tots els pobles que vingueren. En acabar l´entrega de premis, es va lliurar una placa honorífica a la seua tasca cívica.