Moncada inaugura la programació de l’Any Estellés

En el calendari hi ha tallers, lectura de poemes i actuacions musicals en homenatge al de Burjassot

El primer acte serà este dissabte amb una ruta literària

Una concejala de Moncada presenta la programación del Any Estellés en Moncada.

Una concejala de Moncada presenta la programación del Any Estellés en Moncada. / A.M.

El pati de l’ajuntament de Moncada va acollir, este dijous a la vesprada, la inauguració de la programació de l’Any Estellés a Moncada, amb motiu de la declaració institucional aprovada pel Ple el passat 8 de febrer per majoria absoluta, amb el vot en contra de PP, Vox i Ciutadans. Este acte, amb més d’un centenar d’assistents, va comptar amb l’actuació del cantautor Artur Álvarez, amb el seu espectacle “Estellés a ritme de blues”.

Un acte amb què començava l’Any Estellés, que té l’objectiu de fer valdre la figura d’Estellés, la seua vinculació amb Moncada i tot allò que representa l’obra del poeta valencià. La regidora Anna Gascó va detallar tota la programació cultural organitzada des de la Regidoria de Cultura, Normalització Lingüística i Biblioteques i amb la participació de la de Joventut, una programació transversal que vol retre homenatge al poeta del poble. Segons va destacar Gascó: “Reivindicar Estellés vol dir reivindicar la nostra terra, la nostra llengua i, per tant, la nostra identitat”.

Música, tallers i poesia

Dins del calendari preparat entorn al poeta, este dissabte, 20 d’abril, tindrà lloc, a les 11 hores, la ruta literària de V. A. Estellés amb la seua neta, Isabel Anyo. Eixida des de l’Ajuntament de Moncada. El mes de maig, el dia 13 tindrà lloc a la biblioteca un taller d’estampació que començarà a les 17.30 hores, i el 31 de maig hi haurà una interpretació teatral, Coral Roturado, a càrrec de Marina Alegra i Marc Chornet, al Centre Cultural, a les 20 hores.

Ja al juny, Joan Borja oferirà una xarrada a les 19.30 hora del dia 13, a la sala de plens, i el 4 de setembre tindrà lloc la Nit Estellés, amb lectura de poemes, sopar i actuació musical al Centre Cultural. El 18 d’octubre, Pau Alabajos actuarà al Centre Cultural a partir de les 20 hores, i al novembre, la Setmana de la Llengua es dedicarà al poeta amb motiu del Dia del Llibre Valencià, amb lectura de poemes després a l’ajuntament.

Suscríbete para seguir leyendo