Síguenos en redes sociales:

Rocafort «ciudad machadiana», ha topat amb la incultura

Com la recent fuita de gas provocada per la perforació d´una canonada, així ha fugit l´opció de convertir Rocafort en una ciutat machadiana. Clar que aquest fet no ha sigut accidental, sinó més bé premeditat i dut a terme per la incultura de l´oposició triple del consistori municipal.

Després de quinze mesos d´estada, Machado hagué d´eixir de Rocafort en març de 1938, pressionat pel feixisme, angoixat pel seu futur i el de la seua família i afeblit per la malaltia. Darrere deixava un poble menut, la tranquil·litat, un paisatge seré, l´horta per a passejar i les tebiors de sol. També deixava els amics i hagué d´abandonar Villa Amparo, la casa on va passar la temporada més feliç i productiva dels seus últims anys.

Ara era el moment de fer un pas endavant i unir-se amb les ciutats on va viure el poeta, per a mantenir viva la seua presència, la seua memòria i la seua obra. Formar part de la Red de Ciudades Machadianas „Sevilla, Soria, Baeza, Segovia i Cotlliure, que havien modificat els estatuts i aprovat en els plens municipals la inclusió de Rocafort sol·licitada uns mesos abans„ era un honor i una gran oportunitat. Però el poeta i Rocafort han topat amb la incultura. L´oposició política municipal „PP, IxR i No Adscrit„ han impedit, per indiferència i per mesquina intransigència, allò que reclamaven veïns, associacions i entitats culturals i havia promogut el govern municipal.

Lamentable, trist i vergonyós! Enric Albiach Alfonso. Rocafort.

Pulsa para ver más contenido para ti