Síguenos en redes sociales:

No es fàcil ser valencià

Tot bon valencià té la seua perspectiva del que és el sentiment valencià. Hem sigut una ciutat sense veu durant molts anys, plena de corrupció e idees transformades que hem deixat en mans de polítics. Una ciutat contaminada, no a soles parlant del mediambient, sinó contaminada per la humiliació de la imatge que s´ha donat d´una ciutat com la nostra, rica en cultura i sentiment.

La paraula sentiment per a mi és una paraula que està constantment present, és inevitable, doncs, el sentiment és una emoció que no va a soles, va de la mà de qualsevol pensament. El sentiment valencià és tot tipus de postura a favor o en contra (constructiva la crítica) de qualsevol factor valencià, respectant el pensament i la ideologia del germà que tens al teu costat.

Estic orgullosa de ser valenciana per la meua literatura, per aquells poemes d´Ausias March o d´Estellés; em sent orgullosa de ser valenciana per Camals mullats de la Gossa Sorda o per Hui la liem, d´Auxili. Estic orgullosa per la història de cada carrer de la ciutat vella de València.

Per a mi, el sentiment valencià no és la devoció a ningún tipus de déu diferent al que jo entenc que és. Per a mi el sentiment valencià són el monuments de falles, i l´orgull de l´himne, encara que siga trampa per a mi d´un nacionalisme en el que generalment no pense que estiga inclosa.

La base del meu sentiment valencià és la meua llengua, l´essència de qualsevol persona que li apassiona aquesta, qualsevol persona que intenta ser part d´ella, qualsevol persona que la té present al seu dia a dia, siga on siga. Tot això més mil temes més, són el meu sentiment valencià.

No tots tenim les mateixes ideologies, ni tampoc els mateixos sentiments, ni els mateixos mal de caps. Per tant, el sentiment valencià és un sentiment personalitzat, i això és el que fa que siga únic, doncs, és més que tots el tòpics que ens representen. No es fàcil ser valencià quan dos expressions, uns polítics, unes borratxeres i unes ideologies perpètues que no van en tu, són la imatge d´esta ciutat.

Som, sóc valenciana. Adela Bresò Balaguer. València.

Pulsa para ver más contenido para ti