Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

OPINIÓN

Igual

El passat 29 de maig la història ens tenia reservat el moment més gloriós de l' Atlètic Saguntino. En les llunyanes terres de Calahorra, en un ambient hostil fins i tot en la meteorologia i de manera ben bé miraculosa, centenars de saguntins, en un desplaçament massiu, assistien eufòrics a l'ascens del quasi centenari Saguntino. El somni s'havia fet realitat ja que David havia guanyat molts Goliats. Al dia següent la rebuda va estar a l'altura de la gesta i ens regalà escenes insòlites en la història de Sagunt.

Ens trobem al gèlid mes de gener de 2017 i hem travessat un poc més de la primera volta de la categoria de bronze amb una valoració sens dubte positiva. En la part esportiva, després d'un inici complicat, l'equip ha sabut adaptar-se sorprenentment i podem dir que hem competit amb enorme dignitat. També cal destacar la part social ja que la nostra afició, que s'ha multiplicat per quatre, ha omplit de gom a gom en nombroses ocasions el Nou Camp de Morvedre i ha estat reconeguda com una de les millors de la categoria. També cal destacar l'esperit de cohesió social que s'ha transmés ja que molts ciutadans de totes les edats i condicions comparteixen la mateixa il.lusió.

No tinc cap dubte que l'aposta per un projecte d'aquesta envergadura aportarà a la ciutat grans beneficis esportius i socials.

Ara bé, què hem o no hem fet per a meréixer les instal.lacions que tenim? És una pregunta la contestació de la qual donaria per a molt ja que és remunta a molts anys enrere. Assistim consternats als moments en què els equips que ens visiten, com ara Barça B, Hèrcules, Sabadell, Lleida i els mitjans de comunicació que els segueixen expressen una crítica ferotge en valorar les nostres instal.lacions.

La veritat és que tenim unes instal.lacions indignes per a la categoria. No és suficient amb el tradicional pegat amb què en determinats moments els polítics han tractat d'acontentar el club després d'algun disgust que altre. No ens val la típica disputa entre l'Ajuntament i la Federació ja que amb voluntat es construeixen els acords.

Els aficionats del Saguntino estem farts de suportar incomoditats per les condicions meteorològiques ja que no cabem materialment en la tribuna coberta. Les dues riuades han tallat l'accés principal deixant una solució tercermundista per accedir al camp. Els vestidors, la ubicació de la premsa, els barracons, la proximitat d'elements perillosos amb el terreny de joc, les pedres, la il.luminació dels accessos exteriors i un llarg etcètera fan inviable un futur en aquest lloc.

Els socis volem una solució definitiva perquè estem farts de fer el ridícul. L'Ajuntament de Sagunt no pot mirar a un altre lloc una vegada més. De la mateixa manera que es resolgueren aquestos problemes en altres clubs en el passat, s'han de resoldre en el present per a l'Atlètic Saguntino. Ni més ni menys. IGUAL

Compartir el artículo

stats