Juny obria les portes a l'estiu de 1918. En terres valencianes, les collites no semblaven bones. L'epidèmia gripal, coneguda popularment com la « cucaracha » s'escampava per totes les poblacions. En eixe mes es va crear una comissió per a festejar el V Centenari de Sant Vicent Ferrer, un personatge que també a la comarca despertava gran devoció. Mentrimetres, en el Camp de Morvedre una destacada festivitat omplia els carrers i les places de la comarca: el corpus Christi.

Però els primers dies no hi hagueren bones notícies als nostres pobles. El 4 de juny, en l'estació de les Valls, un passatger va pujar quan el tren estava en marxa. Va tindre mala sort i caigué a la via. Les seues cames foren seccionades pel vehicle. Malgrat que es va buscar un metge entre els viatgers, « falleció antes de que se le pudiera prestar asistencia facultativa ». No tenia damunt cap documentació identificativa. L'única dada és que el seu bitllet es va comprar al Cabanyal i que anava cap a Nules.

La festivitat del Corpus no sols fou destacada en les diferents poblacions sinó que amb gran solemnitat es va realitzar la huitena en el convent de Sant Esperit de Gilet el dimarts 4 de juny. Allí es van reunir fidels dels diferents municipis de la subcomarca de les Baronies. Especialment arribaren veïns i veïnes de: Segart, Petrés, Estivella, Albalat dels Tarongers, Gilet i Sagunt. La missa es va fer a les nou i mitja del matí. Fou presidida pel rector d'Albalat el d'Alfara de la Baronia i el d'Estivella. A més, en va estar el de Petrés i el capellà de la presó de la ciutat Luis Sancho. La processó s'hi va fer a les 16.30 hores. Va destacar el «precioso dosel muy artístico de flores naturales confeccionado por los hermanos de la comunidad ». Tenia gran valor el viril, donat per Tomás Terranegra. L'or i les joies que este posseïa foren donades pel Sr. Romero. Precisament ell va ser l'encarregat de portar el guió. El corresponsal va destacar la bona rebuda que li va donar el pare prior Dionisio Boix i la resta de la comunitat religiosa.

Una altra festivitat important va ser la dedicada al Cor de Jesús a Benifairó de les Valls, organitzada per la confraria. Després del clàssic tridu, la festa grossa es va realitzar el diumenge 16 de juny. El gran promotor de la celebració fou el rector Joaquín Alfonso Bosch, qui va predicar tots els dies. En la missa major, segons relatava el corresponsal «supo ganarse las voluntades de los asistentes, convencerles é inflarles en el amor divino». L'orquestra va estar dirigida per Ambrosio Sanjose qui va interpretar la partitura en mi bemoll del mestre Eslava. Este destacat músic era tot un referent de les bandes de la subcomarca. Segons les cròniques, les 400 associades van participar de la celebració. De vesprada, es va realitzar la processó. El més destacat d'eixe any fou la confecció d'uns cobertors que havien estat brodats artísticament per a l'altar de l'Associació per les alumnes del col·legi de Nostra Senyora del Bon Succéss. Participaren de la creació d'eixa peça artesanal: Concepción Alfonso, Presentación Navarro, Teresa Martínez, Balbina Queralt, Rosa Beltrán, Teresa Soriano, Pilar Amer i Elvira Ramón.

Uns dies després es va renovar la confraria de la Sang de Sagunt. Però eixa i unes altres notícies formaran part del següent De Cent en Cent.