Ho he dit en moltes ocasions i ho tornaré a repetir: el meu partit és Sagunt i la base essencial de la política de gestió que he portat en esta legislatura com a alcalde de la ciutat ha sigut la independència de criteris, sense la independència de criteris mai no es pot avançar. Això no vol dir, clar està, que el meu treball polític és un treball compartit amb coherència i orgull des de fa dècades amb la UPV, el Bloc i després amb Compromís.

Quan arribàrem a l'Ajuntament, farà prop de quatre anys, Parc Sagunt en portava huit totalment paralitzat i en estat de decadència per la nefasta gestió del PP quan tenia tot el poder en les administracions públiques. En només una legislatura municipal, hem lluitat i hem aconseguit desbloquejar esta situació i donar un impuls definitiu, treballant conjuntament amb la Generalitat i l'Autoritat Portuària, per a l'atracció d'empreses i la posada en valor de Parc Sagunt. Ara som un referent industrial de present i de futur a la Comunitat Valenciana.

El meu partit és Sagunt i el meu compromís ha sigut i és i serà, com he dit en moltes ocasions, contribuir a la creació de llocs de treball i millorar les condicions de vida i benestar de la ciutadania i ajudar les famílies més desfavorides. I això ho hem fet i ho continuarem fent amb sostenibilitat i respecte al medi ambient i al nostre entorn natural. De fet, hem aconseguit que el Consell declare la muntanya de Romeu com a paratge natural protegit, una demanda ciutadana que arrossegàvem des de fa molts anys.

Sense treball, no hi ha qualitat de vida i benestar. Per això, el primer repte per als pròxims anys és desenvolupar Parc Sagunt II i continuar lluitant per a crear treball per a Sagunt i la comarca. Però no únicament Parc Sagunt, últimament el grup AZA ha presentat a l'Ajuntament un projecte per a invertir més de 30 milions d'euros per a construir una plataforma logística al polígon Sepes. Un projecte que pot crear al voltant de 200 llocs de treball els pròxims anys. I no oblidem la importància que empreses com Mercadona o Inditex s'instal·len a Sagunt perquè confien en les seues possibilitats logístiques.

Un altre repte molt important per a mi és continuar el treball iniciat amb el nou conveni amb l'Autoritat Portuària de València, que permetrà obrir la ciutat al mar i rehabilitar el Pantalà amb la inversió de sis milions d'euros fins al 2022 i integrar-lo en l'eix patrimonial Alt Forn, Nau industrial i Museu Industrial: el turisme i el patrimoni són fonamentals per al nostre futur.

En este sentit, el procés per a presentar un expedient a Patrimoni de la Humanitat. Ja estem en tres rutes internacionals: la dels Fenicis, del Consell d'Europa; la Ruta Europea del Patrimoni Industrial, de la Comissió Europea; i recentment la Xarxa de Jueries, també del Consell d'Europa. I som candidats al Segell de Patrimoni Europeu. Hem projectat Sagunt internacionalment com mai s'havia vist i, sobretot, allò més positiu és tindre un projecte basat en l'autoestima, la cohesió i l'harmonia de la ciutat.

I he de dir, per últim, que esta legislatura ha sigut la legislatura del treball, l'estabilitat i l'impuls positiu. No és gens fàcil governar amb un quadripartit i hem aconseguit aprovar tres pressupostos, després d'anys de pròrrogues, i crear un clima d'estabilitat política que pensem és indispensable per a continuar transformant la ciutat.