Una de les conseqüències de la transició espanyola va ser la consolidació de la monarquia i, per tant, dels Borbons de nou, al capdavant de la Prefectura del Govern de l'Estat.

En si mateix, això ja és fotut de digerir per a qui creiem en la República com a forma d'Estat. Però si ja era fotut de digerir, ara ens toca patir al fill del primer monarca de la democràcia que ja ha ensenyat les dents com a tirà i sense gens de vergonya.

La credibilitat de la monarquia espanyola deixa molt que desitjar. Tant en les seues intervencions públiques com en les privades. De fet, un dels cunyats del rei està empresonat, malgrat ser marit d'una infanta d'Espanya. I ara, la fiscalia del Tribunal Suprem ha assolit la investigació del rei emèrit, pels seus negocis de l'AVE a la Meca. I és que, pel que sembla, les monarquies corruptes s'entenen bé entre si. Perquè altra cosa no ho sé, però la monarquia saudita te a la seua esquena, entre altres assumptes el genocidi al Yemen i l'assassinat de qui no els balla contínuament l'aigua i estar al front d'un règim autàrquic i tirànic. Veurem en què queda aquest assumpte, però hi ha massa fem per a tapar.

Una altra de les conseqüències de la monarquia parlamentària de l'Estat Espanyol, és el vassallatge de part de la ciutadania que forma part de la noblesa arcaica i quasi fossilitzada, diria jo. I amb aquest vassallatge creu estar més a prop de no sé exactament què, però s'ho creuen i en el súmmum de les estridències en plena pandèmia va el rei i li demana a aquesta noblesa rància que donen llet i oli perquè la població puga menjar.

Tampoc podem oblidar les institucions que es deriven d'aquesta monarquia que s'ha enriquit gràcies als nostres impostos i que ha portat diners negres a paradisos fiscals sense cap escrúpol. Són les institucions que, com a xampinyons han anat formant-se pel seu voltant. La fundació princesa d'Astúries n'és un exemple del que dic. Amb els seus premis i els seus jurats vol reconéixer el talent un cop cada any. Però la resta de l'any no ajuda en res a cap disciplina perquè aquest talent no se'n haja d'anar a l'estranger a treballar, per exemple. I ara amb la concessió del premi de concòrdia al personal sanitari que ha estat en primera línia en la pandèmia, crec que volen humiliar encara més a tota la gent que ha estat en primera fila al llarg de la pandèmia i, molta de la qual ja ha dit que no vol el premi. I ho han fet a les xarxes socials i en forma de hastag #NoQueremosPremiosDeLadrones. Donen molt de si aquest conjunt de paraules.

Algú s'ho hauria de fer mirar i repensar-se el futur de les filles, sobretot de la major, Leonor, i tots els problemes que li durà regnar en un país on la meitat aproximadament de la seua ciutadania no els vol a les institucions.

Pensàvem queérem unademocràcia avançada, però amb institucions tan arcaiques, no devem presumir de res que no siga intentar fer-los fora i construir una república amb una democràcia moderna sense privilegis hereditaris i on l'equitat i la justícia social siguen les seues senyes d'identitat.