Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Va de bo !

La sembra de caixa popular

El Trofeu Mestres amb el recolzament de Caixa Popular. levante-emv

Cada vegada que les gents de la pilota es reunien amb els jóvens en variades activitats de promoció, Josep Maria Soriano Bessó, que llavors era el màxim responsable de Caixa Popular, aprofitava l'oportunitat per a recordar les prioritats de qualsevol jove esportista. Incidia en la seua formació, en la necessitat de no descuidar els seus estudis, foren els que foren. I cada dos per tres preguntava per este o aquell; s'interessava per la seua carrera esportiva i els seus progressos en els estudis. Esta actitut era propia de qui ha sigut educat en valors humanístics i sap de la importància d'una sòlida formació per a afrontar les dificultats de la vida, que, com escrivia aquell jesuïta del seu temps: siempre sale al encuentro. I en el cas dels jóvens esportistes convé que eixa trobada siga amb els millors instruments i qualitats en la mà. Una lesió, o un simple desencant no pot provocar la destrossa d'il·lusions, l'indiferéncia a l'esport mamat i practicat des de xiquet.

Caixa Popular fou, des dels seus orígens, una cooperativa de crèdit, nascuda en les entranyes de l' Horta, aferrada als valors de les gents senzilles i treballadores, respectuosa amb la seua cultura i la seua llengua. Va tindre en la joventut valenciana el seu punt de mira. El seu president acudia a les partides en els carrers d'Alaquàs, Aldaia, Alcàsser, Alfara, Alfarp, Godelleta, Montserrat i molts altres pobles, o als trinquets, per a disfrutar de les millors partides. Ho feia en els temps de recuperació d'este esport. Allà on hi havia una oficina de Caixa Popular s'ajudava - i s'ajuda- modestament, perquè modesta és l'entitat, al seu club de pilota. A més d'ajudar als clubs van passar a fer-ho a la Federació, amb el torneig més prestigiós entre les jóvens promeses. Quasi totes les figures actuals han passat per aquella Lliga de Promesses impulsada gràcies al patrocini d'esta entitat.

I del món dels clubs, dels tornejos de promoció, han passat també a l'escaló del món professional, amb el seu decidit suport a competicions en què no falten les primeres figures. Ajudar a crear figures referencials és un dels objectius de la Fundació. Un pilotari ben pagat atrau a altres a practicar este esport i a lluitar per aconseguir ser el millor. D'ací la decidida aposta de Caixa Popular també pel món professional. I per la internacionalització del Joc de Pilota amb la Selecció Valenciana com a referència.

La Federació de Pilota ja ha ultimat la preselecció de jugadors que participaran en la pròxima competició de promeses en la modalitat d'Escala i Corda. Són xavals procedents dels clubs de Petrer, Riba-roja, El Marquesat, El Puig, Alginet, Meliana, Faura, Sella, Montserrat, Quart dels Valls, Castalla, Pobla de Vallbona i Vinalesa. Conformen 5 equips amb un total de 15 jugadors. Es jugarà el torneig durant el mes de setembre per a finalitzar el 6 d'octubre. És la sembra de Caixa Popular.

Compartir el artículo

stats