La XXIX Lliga Bankia d'escala i corda va concloure ahir amb el triomf de l'equip representatiu de Vila-real. Puchol II, Tomás II i Guilermo es van coronar com als nous campions de la competició. El trio guanyador va alçar el títol després d'endur-se una final marcada per la calor que ahir va envair el trinquet de Pelayo. El 60-45 que es va reflectir a l'electrònic de la catedral de la pilota, confirmava el bon fer del conjunt castellonenc en una final que va manar a partir de l'igual a 30. Per la seua banda, la formació de Benidorm -Pere Roc II, Javi i Carlos- va tractar de contrarestar la força impresa pels seus rivals però no va mostrar la unió com a equip de la que havia deixat gal·la al llarg de tota la Lliga.

El trio de Puchol II va saber aprofitar les febleses dels benidormers. El rest, al dau, buscava la muralla per tal d'evitar a Javi i que Pere Roc II li pegara en la dreta, ja que, cal recordar que el benidormer és esquerrà. A més a més, este colpeig afavoria la fortuna vila-realenca en qüestió de rebots amb les caretes, seients i les cames del públic. Tot i que els de la Marina Baixa també tractaren de tenir la mateixa picardia amb els retrucs, Vila-real va aconseguir desesperar als seus rivals. A l'últim joc, Pere Roc II colpejava rabiós el cristal de la llotgeta de baix. Veia com s'escapava un títol per no jugar com un equip, el camí que els havia dut a ser el trio més regular de la fase regular.

Guillermo es va tombar cap avall a les lloses. Emocionat, el punter va complir un somni. «No tenia aura de fer una gran Lliga, sinó de complir amb la meua feina», va comentar Guillermo una vegada va rebre el trofeu. El del Puig va fer una partida molt seriosa, tot i la pressió de la ferida, on va acabar sense cap falta a la treta i només una mitja. A la temporada del seu debut en un campionat professional oficial, Guillermo va sumar la primera Lliga.

Per a Tomàs II també va ser el primer trofeu lliguer a la segona oportunitat, encara que a la primera com a mitger. Va ser en 2014 quan el de Xaló va caure com a punter i ahir es va llevar l'espineta. Ni s'ho creia, no tenia paraules, visiblement emocionat.

Tanmateix, Puchol II va conquerir la seua segona Lliga en la tercera final que disputava. «Ha sigut una de les partides més dures que he jugat», va confessar el rest. L'alta temperatura va infuir en el rendiment dels jugadors. De fet, el rest de Vinalesa va haver de parar en tres ocasions per este motiu. «He acusat la calor des de l'inici, sort que Tomàs ha començat a agafar pilota», va admetre Puchol II.

I és que de primeres, Benidorm va desfer el primer tanteig vila-realenc. Pere Roc II va treure la garra i Javi el braç. La partida era una lluita. Es guanyava un joc i l'altre equip responia amb la mateixa medicina. Amb iguals a 30, el trio de Puchol II es va ficar per davant. Primer l'equip que jugava al rest, i després, des del 35-45, la formació que estava al dau, es feia amb el tanteig en favor seu. En este impàs, els campions van aconseguir dos jocs d'avantatge, decisius per encarar el final del duel amb menys pressió.

La calor passa factura

Al Trofeu Generalitat Valenciana de raspall, Ian i Sanchis van accedir a la semifinal, a causa de la retirada de Salelles II i Brisca. Amb iguals a 10, l'alta temperatura que hi havia al trinquet de Bellreguard va causar un desgast físic en Brisca, qui tornava a una competició oficial després de huit mesos parat. Això va significar el triomf per 25-10 d'Ian i Sanchis que jugaran la següent ronda contra el guanyador del duel entre Marrahí Murcianet contra Pablo i Roberto. Este enfrontament tindrà lloc a Villanueva de Castellón, demà, a les 18.30 hores.

Tanmateix, al VII Trofeu Diputació d'Alacant, Marc i Salva van passar a la semifinal en véncer per 60-55 a Pablo de Sella, Pere i Conillet. Així, la parella valenciana lluitarà per una plaça en la final amb el guanyador de l'encontre entre Pere Roc II i Monrabal II davant Giner i Tomàs II.

El trinquet d'Ondara serà l'escenari, demà a partir de les 18.30 hores, d'una partida, on el benidormer podria venjar-se del de Xaló per la Lliga perduda ahir.