Síguenos en redes sociales:

Tret d´eixida de la 24a Fira Gastronòmica de l´Alcúdia

La inauguració oficial de la 24 Fira Gastronòmica serà hui dissabte a les 11.30 del matí

Tret d´eixida de la 24a Fira Gastronòmica de l´Alcúdia

Des d'este matí fins el 9 d'octubre per la nit, l'Alcúdia serà la seu d'una desena d'esdeveniments socials, esportius i culturals, la major part dels quals se celebraran al voltant d'una de les fires gastronòmiques amb més solera de la Comunitat Valenciana.

La inauguració oficial de la 24 Fira Gastronòmica serà hui dissabte a les 11.30 del matí. A partir d'eixe moment, a més del plaer de tastar els millors productes de la nostra terra, comença també tot un seguit d'esdeveniments bé en el mateix recinte firal bé en les seues rodalies: A les 6.30 de la vesprada, al Parc de la Fira, podrem gaudir d'un concert de la Banda Juvenil de la Filharmònica Alcudiana.

A les 9 de la nit, a 50 metres de l'entrada de la Fira, començarà el IV TROBAFOC, una trobada de dimonis organitzada pels Dimonis Enroscats de l'Alcúdia en què participen també la Federació de Colles de Dimonis i Diables del País Valencià, la Colla de Diables de les Borges del Camp (Tarragona) els Dimonis Trabucats (Palma de Mallorca) i la Colla La Rosca de Tabal i Dolçaina de l'Alcúdia.

Després de sopar, a les 11 de la nit, en la carpa situada al costat de la Fira, començarà el concert de l'orquestra La Valencia, seguit de l'espectacle Tumbalea Revolution fins la matinada.

Diumenge 7, a l'Alcúdia hi ha un esdeveniment esportiu de primer ordre, la V Mitja Marató del Kaki, amb 1.350 participants, que junt amb la inscripció han rebut tiquets de degustació de la Fira Gastronòmica, esperem la seua visita en acabar la prova. Si venen, a més de degustar els productes de la fira, podran veure com es fa un programa de ràdio en directe, ja que de 12 del migdia a 3 de la vesprada "EL FORCAT DE SILVIA", de la 99.9, es desplaça a la Fira per a informar in situ de l'oferta gastronòmica i l'ambient que els espera als visitants.

A més, a la 1 del migdia, a l'entrada de la Fira, tindrà lloc el primer Showcooking de dos dels participants en MasterChef 2018: Toni Carceller cuinarà davant del públic un arròs d'aigua de coco i alga Wakame i Jorge Esteban ens mostrarà com es fa un pastís de safanòria deconstruïda.

Dilluns 8 tornem a tindre un programa de ràdio en directe, de 10 del matí a 1 de la vesprada ens visitarà l'equip d'AL RAS, d'À punt ràdio, que intentarà captar l'essència de l'Alcúdia i de la seua gent, a més de viure la festa de la fira.

De vesprada, a les 8, i de nou a l'entrada de la fira, segona sessió de Showcooking amb Toni Carceller i Jorge Esteban, que ens mostraran com cuinar un Ceviche tropical i una Escuma d'orxata amb cruixent de fartons.

Dimarts 9 d'Octubre l'Alcúdia celebra la XXXIX Festa de les Paelles, que enguany tindrà lloc a la carpa gegant de 8oo m2 on es fa el concert de dissabte 6, al costat del parc de la Fira. Es farà una paella gegant i una discomòbil. Serà l'últim dia de Fira, un dia que tradicionalment s'acosten milers de visitants i aprofiten per a comprar tot allò que han tastat i els ha agradat.

24 anys satisfent els paladars més exigents

La Fira Alcudiana té un públic fidel, que espera el pont del 9 d'octubre per a proveir-se d'aquells productes que compra cada any. D'això en sap molt, per exemple, Daniel Belda, que cada any estrena a la fira el primer vi blanc de la temporada i que acaba amb les prestatgeries buides l'últim dia de fira. I és que la seua bodega no ha faltat ni un any en esta fira, i els clients ho saben i li ho agraïxen. I el mateix passa amb altres productes de qualitat, hi ha gent que espera la fira per a comprar els formatges valencians o per a tastar els embotits tradicionals de les nostres comarques, per a conéixer les cerveses artesanes, els olis, els vins i els licors que es fan al nostre territori.

Per a l'alcalde de l'Alcúdia, Andreu Salom, "esta fira té totes les condicions per a ser la millor de la història, per qualitat, quantitat i fins i tot perquè l'oratge sembla que també serà magnífic". En el mateix sentit abunda el president de l'Associació Fira Gastronòmica, Lluís Ribera: "Tenim una fira preparada per a satisfer a tota la família: als gourmets que busquen la qualitat, als joves que busquen la novetat i els food trucks i als més menuts, que com tota la vida volen que els firen alguna coseta i pujar als cotxets".

La fira esta servida. D'ací al dia 9 l'Alcúdia està a punt per a omplir tots els sentits.

Pulsa para ver más contenido para ti