Abans de 15 dies està previst que comencen les obres de rehabilitació de la façana de la Casa de la Música de l’Alcúdia, una obra demanada en els pressupostos participatius de 2019 i que, en un principi, estava previst incloure en les subvencions per a millora d’establiments musicals que oferia la Diputació de València abans de donar pas als plans d’Inversió bianuals. En canviar la modalitat d’ajudes, l’obra va ser inclosa en el Pla d’Inversions 2020-21, i degut a la pandèmia s’ha endarrerit el seu començament fins ara, que ja és imminent.

La necessitat de portar a terme les obres es justifica donat que la façana de l’edifici de la Casa de la Música presenta deficiències sobre les que és necessari actuar, entre les que es troben la brutícia generalitzada en paraments, la presència d’escantells, de despreniments de revestiments, d’humitats per filtració i per capil·laritat, de clivelles i fissures en paraments, l’oxidació del reixat metàl·lic i el deteriorament de la fusteria.

La rehabilitació està pressupostada amb 81.334,34 €. L’obra va ser adjudicada a l’empresa Estudio Método de la Restauración, SL, una firma que ja ha treballat a l’Alcúdia en la sustentació de murs de l’antic Convent dels Franciscans Alcantarins i que té molt de prestigi en rehabilitació d’edificis històrics. La direcció d’obra correrà a càrrec de l’arquitecte alcudià Enrique Arnandis. El termini d’execució serà de 2 mesos, amb la qual cosa la façana estarà renovada abans de començar el curs 2021-22 del Centre Professional de Música.

L’ajuntament fa un esforç considerable per a mantenir la Casa de la Música i donar suport a les entitats que alberga: la Filharmònica Alcudiana, el Centre Professional de Música, la Banda de Veterans de la Ribera, l’ensemble de percussió PKArt... i d’altres formacions. «Enguany que l’edifici complix 30 anys- apunta l’alcalde, Andreu Salom, volem dignificar-lo amb la rehabilitació de la façana, que estarà acabada per al mes de setembre, quan volem celebrar l’aniversari amb unes jornades de portes obertes».