Amb l'auge de les noves tecnologies, en els últims anys ha sorgit un nou tipus de violència masclista, que, a més s'està extenent de forma preocupant entre els més joves. Els expertes venen alertant des de fa temps de la creixent tendència que tenen alguns xics joves de controlar els mòbils de les seues parelles per saber amb qui es relaciona a través de les diferentes aplicacions de missatgeria instatània que existeixen. Es tracta d'una pràctica que, com confirmen els estudis realitzats, no és percebuda per moltes de les afectades com un acte de violència masclista.

Per això, administracions com l'Ajuntament d'Oliva estan posant en marxa campanyes de conscienciació entre la població més jove. L'objectiu és alertar a les adolescents de que no s'han de deixar controlar per les seues parelles. La iniciativa està duta a terme per la Concejalia de Joventut que dirigeix el regidor Àlex Salort.

Titolada «No em toques el WhatsApp, pretén conscienciar sobre els efectes i conseqüències que duen a terme les actualitzades formes de control, mitjançant les noves tecnologies.

«La toxicitat que s'esdevé del control de la vida privada, mitjançant les noves tecnologies, entre les quals destaca l'aplicació WhatsApp, és un símptoma més de les formes de dominació i anul·lació d'identitat que es veuen a les parelles, sobretot les més joves» afirma Salort. «És el nostre deure visibilitzar i trencar amb aquestes pràctiques», afirma.

Així, la regidoria ha fet arribar el material, en forma d'exposició, als dos instituts del municipi, el Gregori Mayans i el Gabriel Ciscar. La nostra es troba a les zones comunes d'ambdós cebtres per tal d'arribar a elevar les consciències i fer veure el que pot originar un control per part de les parelles i com engendra aquesta actitud com a forma de violència contra les dones.

A través de diferentes panells amb imatges es mostren les diferents situacions en les que es poden veure les joves que pateixen eixe tipus de controls. Això permet identificar-les millor.