Almoines ha convocat la primera edició del Premi de Crònica Urbana de la mà d’Arts Spectrum Editors, editorial amb seu al municipi que s’encarrega de l’organització amb el suport de l’Ajuntament, que convida a participar a tots els veïns i veïnes.

Les cròniques es centraran en Almoines, la seua història i actualitat, tradicions, costums o succesos, entre altres temes a elegir per a la seua redacció. Només es podrà participar amb una crònica escrita en una de les dues llengües oficials de la C. Valenciana.

Per aquest motiu, i amb la finalitat de fomentar la participació de tot el veïnat, l’Ajuntament ha organitzat una sèrie de sessions quinzenals amb l’objetiu de poder orientar a totes les persones que requerisquen un poc d’ajuda o que vulguen millorar els seus escrits.

Els tallers s’impartiran dimarts alterns, de 17.30 a 19.30 hores, a la Casa de Cultura. Començaran el 24 de novembre i en aquesta primera sessió s’explicaran les bases, així com la manera d’elaborar una crònica, el recull d’idees o la síntesi de les mateixes.

La data límit de presentació de cròniques es el 31 de maig de 2021. Un jurat mixte amb representants de l’Ajuntament i l’editorial decidiran el premi i les cròniques que es publicaran.

Al mateix temps, i aprofitant aquest premi, també s’organitza un concurs de microrelats per als escolars de la localitat.