L’Ajuntament de Potries ha pres la decisió històrica de cancel·lar el Porrat de Sant Blai per a l’any 2021 en un exercici de responsabilitat per la gravetat de la situació sanitària. El Porrat tenia que celebrarse, com és costum, en el mes de febrer.

L’evolució de la pandèmia de la Covid-19 ha evidenciat que la situació es de contagi comunitari descontrolat, proporció creixent de proves positives i baixa traçabilitat, alta pressió hospitalària i ocupació UCI, greu afectació a persones amb malalties no Covid-19 per l’ajornament de diagnòstics, tractaments i intervencions quirúrgiques o superació amb escreix dels indicadors d’alerta. Davant aquest panorama, segons el consistori de Potries, cal prendre mesures contundents i valentes per a frenar els contagis, preservar vides, evitar el col·lapse del sistema sanitari i garantir el procés de vacunació.

El tradicional Porrat de Sant Blai és un esdeveniment històric i cultural, fortament arrelat al poble de Potries, a la Safor i a les comarques veïnes, que s’ha celebrat de manera ininterrompuda des de fa segles. Per això esta decisió és complicada, però necessària perquè la pandèmia de la Covid-19 puga estar controlada com més prompte millor.

Si bé la programació cultural dels últims mesos no ha suposat cap focus de contagi, pel compliment de les mesures de seguretat i higiene dictades per les autoritats sanitàries, pel que l’Ajuntament de Potries ha apostat per mantindre, encarem les setmanes més dures de la pandèmia, a què cal respondre amb mesures contundents i com més previsores millor.

Malgrat tot, l’Ajuntament de Potries ha decidit mantindre una de les accions previstes per a celebrar el Porrat: l’art al vent. Amb l’objectiu de poder celebrar, de manera simbòlica, les dates del Porrat, es convocarà un concurs de teles pintades que es penjaran als balcons del poble durant la primera setmana de febrer. Prompte es publicarà tota la informació.

L’any passat, concretament durant els primers dies del mes de febrer de 2020, el Porrat de Sant Blai es va celebrar sense problemes.