Gandia Cultura | CARLA HERRANZ CALERO

Gandia Cultura | ÀLEX OLTRA

Gandia Cultura | ÀLEX OLTRA

Gandia Cultura

Gandia Cultura

La Semana Santa de Oliva de 2021 ya tiene su cartel para anunciar unas fiestas, las de 2021, programadas del 28 de marzo al 4 de abril, con la incertidumbre de si se podrán celebrar o no a causa de la pandemia. La Junta de Hermandades ha elegido como ganador del concurso el cartel Arrels d’un poble, de Carla Herranz Calero, natural de Sagunto. Por su parte, el cartel finalista ha sido Devoción, de Rubén Lucas García, quien ya ganó el primer premio en el concurso de carteles de la Semana Santa de 2018. Los premios están valorados en 600 y 200 euros, respectivamente, y está previsto que las obras presentadas a esta edición se expongan en una muestra los días previos en la Semana Santa. Arriba, a la izquierda, se puede ver el cartel que anunciara los actos semaneros olivenses y, a la derecha, se aprecia la imagen del cartel finalista.

El sostre de la sagristia de l’església de Sant Joan Baptista de Guardamar de la Safor ha estat restaurat amb un pressupost de 3.000 euros finançat per l’ajuntament i la propia parròquia. Amb aquesta actuació es pretén preservar l’estructura original del segle XIX a més d’incidir en la protecció d’un monument d’interés local amb el què compta el municipi juntament amb la Casa Senyorial dels Tamarit. En la imatge de dalt, l’església en qüestió.

El concejal delegado de Seguridad Ciudadana en Gandia, Nacho Arnau, ha agradecido públicamente a Protección Civil el apoyo incondicional que ha ofrecido la entidad al conjunto de la ciudadanía, así como la gran colaboración que ha mantenido con la Policía Local desde el inicio de la pandemia. El edil, que mantiene contacto frecuente con Protección Civil, ha tratado con los responsables de dicha organización asuntos como la dotación de material para que pueda llevar a cabo su labor de manera adecuada

Gandia ha presentat el nou mural del projecte municipal Serpis Urban Art Project i que ha estat realitzat en la façana de l’Escola Oficial d’Idiomes. El mural reivindica la comunicació i les llengües com a un vehicle de pau, de solidaritat i d’enteniment. Es veu reflectida la diversitat cromàtica de l’obra, un treball artístic, que també serveix per a visibilitzar la tasca de l’EOI i al barri de Corea. En la imatge superior, la presentació del mural amb les autoritats i el creador de l’obra i el coordinador del projecte.

El veí de Simat i creador de Lameuapau, Vicent Magraner, ha realitzat unes xicotetes manifestacions artístiques al municipi amb frases que, segons ell, «reivindiquen l’estima, el llenguatge, el poble i la llengua». En total hi ha 5 manifestacions que formen part del nou llibre de Magraner i d’altres que «són un crit a la identitat del poble». A l’esquerre, una creació.

El Consell d’Administració de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB) de Gandia proposa el nomenament de Toni Ordiñana (imatge de l’esquerre) com a nou director del organisme, davant la recent jubilació d’Àlvar Garcia, després de 40 anys de servei com a cap de l’àrea de Cultura i l’IMAB.