Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La cultura dóna suport a J. Cogollos amb «Veus contra la Repressió»

Una vintena d’artistes participen demà divendres en un acte al Teatre del Raval de Gandia

El judici a l’activista de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de la Safor-Valldigna Safor-Valldigna, Joan Cogollos, ha despertat la solidaritat de centenars de persones a títol individual, però també de col·lectius, moviments socials, entitats i organitzacions, sindicats i partits polítics, que han expressat, mitjançant adhesions, manifestacions públiques i fotogràfiques a les xarxes socials, el seu suport a aquest mestre jubilat, acusat d’atemptar contra un agent de policia local durant una acció pacífica per aturar un desnonament, el setembre de 2018 al municipi d’Oliva.

El món de la cultura, ha volgut també sumar-se a aquesta onada de solidaritat amb un home de coneguda trajectòria en la lluita pacífica per la justícia social i els drets de les persones més vulnerables. La resposta a la crida feta des de la PAH Safor-Valldigna ha sigut unànime, sumant vora una vintena d’artistes, en un espectacle titulat «Veus contra la Repressió».

«Jo també sóc Joan»

El Triangulista serà l’encarregat de presentar el concert, que comptarà amb artistes com ara Pau Alabajos, Clara Andrés, Òscar Briz, Carles Pastor, La Cris, Pablo Sánchez (Ciudad Jara), Nativa, Pau Riba, Enric Casasses, Quico Pi de la Serra, Àngel Villalba, Donallop i Toni Carrión. També tindrà les col·laboracions del músic i cantant basc, Fermín Muguruza; l’actor, Alberto San Juan; Panxo, de Zoo, Ximo Vidal i Gongui, de Pluja Teatre, i Mossén Bramit Morera i Els Morts.

El concert, que començarà a les 19 hores de demà divendres, 5 de febrer, s’oferirà en dues modalitats. Per una banda, la retransmissió del mateix serà en streaming, a través de la pàgina de Facebook www.facebook.com/pahsaforvalldigna15M, també amb l’opció del Youtube de LaCasaCalba. Per l’altra, hi haurà la possibilitat de gaudir-lo gratuïtament al mateix Teatre del Raval de Gandia, que retransmetrà l’streaming i acollirà a alguns dels artistes del cartell. Serà el cas de Carles Pastor, Òscar Briz, Clara Andrés i Nativa. La resta d’artistes, actuaran des de casa.

Per poder assistir al Teatre del Raval caldrà inscriure’s prèviament i acomplir totes les mesures sanitàries establertes per la sala de teatre, disponibles al seu web.

Des de la PAH Safor-Valldigna expliquen que l’objectiu d’aquest concert, com de la resta d’accions que han dut a terme, és acompanyar a Joan Cogollos i fer acomplir el lema de la PAH «Si ens toquen a una, ens toquen a totes», donant una resposta conjunta davant la repressió. Alhora, es busca que la cultura siga un altaveu per donar a conéixer el cas de Joan Cogollos, que és també el de moltes altres activistes i persones anònimes, que venen patint les conseqüències de la Llei Mordassa, des de 2015, així com de les darreres modificacions del Codi Penal, que «intenten minvar el dret a la llibertat d’expressió i de manifestació per a les persones que donen la cara pels Drets Humans», expliquen des de la Plataforma.

Implicació dels anfitrions

En l’organització del concert s’han implicat el Teatre del Raval de Gandia i LaCasaCalba capitanejats per Francesc Burgos i Isa Cogollos, qui és, a més, filla de l’activista encausat. «Volem que aquest concert siga també un homenatge a la trajectòria d’un home que ha posat tota la seua vida al servei de la justícia social, amb la convicció que si no lluitem pel present, no tindrem futur».

Compartir el artículo

stats