Levante-EMV ha volgut conèixer el dia a dia del mitger d’Oliva, Brisca, un dels pilotaris més importants del raspall davant la situació de paràlisi de l’activitat esportiva per culpa de la pandèmia. El pilotari saforenc també dóna la seua opinió sobre el fet de que pilota d’èlit no estiga reconeguda com un esport professional i, per aquest motiu, s’ha vist perjudicada per les mesures restrictives imposades per les autoritats sanitàries i polítiques.

¿Com està passant tot este temps sense competicions?

Estic entrenant, treballant i reformant-me casa després d’haver-me casat el passat 22 de gener amb la meua parella, Gaby.

¿Què fa per a entrenar?

Isc a córrer, faig bici i pesses ací en casa, però també, quan es pot, vaig al trinquet de Bellreguard.

¿Què en pensa de que la pilota d’èlit no siga reconeguda com esport porofessional?

En primer lloc vull destacar el paper de la Fundació en reivindicar el professionalisme de la pilota. Per una altra banda, el que està passant és un reflexe de la nostra realitat i la de la pilota, perquè ens diuen que som professionals però no tenim eixe reconeixement.

¿En què es traduïx l’actual situació?

En que, malauradament, els jugadors no podem tindre la pilota com únic suport econòmic. La pilota, a dia de hui, no pot ser l’única activitat laboral.

¿Què es pot fer al respecte per a canviar la situació?

Els jugadors i la Fundació per la Pilota Valenciana estem fent el que cal, que es reivindicar que la pilota d’èlit siga considerada esport professional, però jo crec que l’última paraula la té l’administració pública, en este cas la Generalitat Valenciana.

¿Creu vosté la que setmana que ve es podran reprendre les competicions encara que siga a porta tancada?

No m’atrevisc a fer cap previsió. És veritat que la presió sanitària de la pandèmia ha baixat, però vorem el que passa.

¿Vostés tenen ganes de tornar a la competició?

Moltíssimes. No és igual entrenar que jugar. Quant més tardem a competir més ens costarà agafar el ritme i més risc tindrem de patir lesions.