L’ exposició «150 anys, Carmelites a Gandia», inaugurada el passat dijous 12 de maig, celebra l’aniversari del col·legi, que havia de commemorar-se en 2020, però es va paralitzar per la pandèmia.

El centre, construït a 1870, mostra, a la Casa de la Cultura Marqués González de Quirós, una recopilació d’arxius gràfics i objectes que inviten al públic a conéixer la seua història.

Des de números de la seua revista «Jacaranda» fins a antic material escolar o exemples del seu paper a l’àmbit religiós gandià, el col·legi realça la tasca de les germanes que el posaren en marxa, així com la trajectòria del que, en paraules de l’alcalde José Manuel Prieto és una «icona de la docència a la nostra ciutat».

Tant l’alumnat del centre com el professorat han contribuït a l’exposició recopilant informació i fent una selecció de l’arxiu documental i gràfic que s’ha conservat al llarg d’este segle i mig.

El regidor de Cultura, Participació Ciutadana, Qualitat i Memòria Democràtica, Nahuel Gonzàlez agraeix la col·laboració de les «moltíssimes persones» que han fet possible la mostra i considera que és molt important reivindicar a través de la cultura les entitats «que són la mostra clara de la implicació de les institucions educatives en la vida cultural de la societat».

L’exposició, que rememora, així, a les «dones emprenedores, valentes i avançades al seu temps» que van construir el centre educatiu en un edifici històric, romandrà oberta al públic fins al diumenge 12 de juny.