Bàsquet en cadira com a esport integrador a Tavernes.

El col·legi Magraner celebra una jornada amb motiu del Dia Internacional de la Diversitat Funcional.

Una imatge de l'activitat que s'ha dut a terme a Tavernes

Una imatge de l'activitat que s'ha dut a terme a Tavernes / Valldigna Accesible

Ana Guerrer

El col·legi Magraner ha celebrat una jornada de portes obertes amb motiu del Dia Internacional de la Diversitat Funcional. Una cita on de la mà de Valldigna Accessible i el Club de Bàsquet Petraher i amb la coorganització de l’AMPA del Magraner va servir per a fer una demostració a l’alumnat de com és el bàsquet en cadira de rodes i on van poder conéixer este esport i les diferències entre una cadira de passeig i una per a jugar a este esport.

Des del CEIP Magraner, que està inclòs en la Xarxa d’Escoles Associades de la UNESCO, Àngela, Professora d’Educació Fisica indicava: “Amb aquestes activitats, volem continuar la nostra tasca de conscienciació fent sempre referència als Objectius de Desenvolupament Sostenible, entre d’altres els relatius a Salut i benestar, Educació de qualitat, Igualtat de genere i Reducció de desigualtats”

La jornada va comptar amb la visita de la regidora d’Educació, Encar Mifsud, qui va presenciar l’activitat en el pati de l’escola i va poder conversar amb els organitzadors per a conéixer més detalls de la pràctica del bàsquet en cadira de rodes.

L’alumnat va poder experimentar la pràctica amb cadires adaptades per a realitzar aquest esport i fomentar tres valors molt importants com la inclusió, el respecte i l’esforç. La dinamització de l’activitat va estar a càrrec de Fran Chordá, jugador del CB Petraher i president de Valldigna Accessible.