Set pilotaris de la Safor i la vallera Júlia, en les Lligues CaixaBank Professionals 2024 de raspall

Les competicions arranquen esta mateixa setmana i finalitzaran durant el mes de març

Els pilotaris professionals de raspall, en la presentació de les Lligues CaixaBank

Els pilotaris professionals de raspall, en la presentació de les Lligues CaixaBank / Fedpival

Salva Talens Carbó

Un total de 32 equips competiran en les Lligues CaixaBank Professionals 2024 d'escala i corda i raspall. Destaca la presència de set pilotaris masculins de la Safor i la de la jugadora vallera, Júlia, en raspall. A més, els Ajuntaments d'Oliva i Xeraco en homes i el de Tavernes de la Valldigna en dones tindran equips propis.

Són 80 jugadors i jugadores els que disputaran els campionats, que arranquen el 12 de gener i es tancaran durant el mes de març. Els representants de la comarca són Montaner d'Almiserà, Salelles i Brisca d'Oliva i Vicent i Canari de Xeraco en quan a la Lliga Pro 1 mentre que en la Lliga Pro 2 juguen els xeraquers David i Ibiza a més de l'esmentada Júlia de Tavernes en fèmines.

Les competiciones conten amb el suport de CaixaBank, a més de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i els diferents ajuntaments i entitats que donen el seu nom i col·laboració a les diverses formacions.

La Lliga CaixaBank Pro1 de raspall masculí presenta 6 equips, en aquest cas amb 3 parelles i 3 trios, fins un total de 15 jugadors. Montaner i Tonet representaran a l'Ajuntament del Genovés; Iván i Seve jugaran per l'Ajuntament de la Llosa de Ranes, mentre que Salelles i Brisca ho faran per l'Ajuntament d'Oliva.

Quant als trios, Vicent-Canari-Néstor formaran l'equip de l'Ajuntament de Xeraco. Marrahí-Lorja i Momparler competiran per l'Ajuntament de Castelló (Ribera Alta) i Moltó-Murcianet-Bossio representaran a l'Ajuntament de Barxeta.

Aquesta Lliga CaixaBank Pro1 s'enceta el dia 12 al Genovés i es disputarà també als trinquets de Bellreguard, Xeraco, Piles, la Llosa de Ranes, Ontinyent, Oliva, Guadassuar, Dénia o Castelló.

La lligueta de 10 jornades donarà pas a les semifinals, previstes entre el 6 i el 12 de març. Per la seua part, la final està programada per al diumenge 24 de març.

Les jugadores professionals de raspall en l'acte de dimarts a València

Les jugadores professionals de raspall en l'acte de dimarts a València / Fedpival

La Lliga CaixaBank Pro1 de raspall femení comptarà amb 6 equips, formats per 5 trios i 1 parella després de la baixa per lesió de Mar Giménez. Victoria i Isabel integraran l'únic duo de la competició, en representació de l'Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell. 

Erika-Myriam-Fanni jugaran amb l'equip de l'Ajuntament de l'Alqueria d'Asnar-Hinojosa; Ana-Júlia-Joana defendran a l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna; Irene-Anabel-Mireia lluiran l'escut de l'Ajuntament de Massamagrell; Aida-Natalia-Marina formen l'equip de l'Ajuntament de Pedreguer-Rolser i Aina-Amparo-Noelia integren la formació de l'Ajuntament de València.

El 13 de gener es jugarà la primera partida a la Llosa de Ranes. Durant les cinc jornades de la fase regular, la Lliga Pro1 de raspall femení visitarà, a més, els trinquets de Bellreguard, Vilamarxant, Pelayo, Benissa, Xeraco, Guadassuar, Piles, Xàbia, Riba-roja, Oliva, El Genovés, Pedreguer, l'Alqueria d'Asnar i Dénia.

Les semifinals es disputaran del 17 al 20 de febrer, mentre que la final està programada per al 3 de març.

Quant a la Lliga CaixaBank Pro2 de raspall masculí, seran altres 15 jugadors distribuïts en 6 formacions -3 parelles i 3 trios-. David i Ricardet formaran l'equip de l'Ajuntament del Genovés; Boronat i Ibiza representaran al conjunt de l'Ajuntament de Xeraco i Ximo i Sergi ho faran per l'Ajuntament de la Llosa de Ranes.

Per la seua part, Favarero-Rafa-Verdú defendran a l'Ajuntament de Gavarda. Joan-Gabi-Javier reben el denominació d'Ajuntament de Bicorp i Ramón-Marc-Alejandro conformaran el conjunt de l'Ajuntament de Càrcer.

La presentació de les Lligues CaixaBank s'ha celebrat este dimarts a València.