El MAGa registra prop de 16.000 visites durant 2023

Per primera vegada en la història el Museu compta amb tres exposicions permanents obertes

Joan Negre i Alicia Izquierda

Joan Negre i Alicia Izquierda / Ajuntament de Gandia

Ana Guerrer

La primera Tinenta d’Alcaldia i regidora de Patrimoni Cultural, Alícia Izquierdo, ha destacat el balanç molt positiu de les visites al Museu Arqueològic de Gandia, el MAGa, durant 2023. 

I és que l’any passat s’hi van registrar 15.719 visites i a les activitats dirigides que s’han realitzat als diferents monuments i edificis històrics que es gestionen des del MAGa. «Unes xifres de visites que no fan més que augmentar any rere any i que ens parlen de com la gent, local i visitant, valora de manera molt positiva els recursos patrimonials i arqueològics que la ciutat ofereix com a valor turístic». També ha destacat l’excel·lent tasca que està realitzant el director i arqueòleg municipal, Joan Negre. 

Per a Izquierdo, les dades demostren també que el patrimoni de Gandia té una salut de ferro. «Tot just comencem l'any i aprofitem per fer una ullada enrere cap al 2023, per saber què ha anat bé i en quines coses podem millorar. Del que no hi ha dubte és que la gent ha respost molt positivament, i a pesar que el museu va tindre grans espais tancats durant casi mig any per les obres de reforma i la preparació de les noves exposicions permanents, el resultat ha sigut espectacular».

Amb aquestes xifres a les mans, la intenció del departament és seguir treballant per oferir una major oferta d'activitats a tots els seus espais, tot reforçant els serveis de visites, les jornades de portes obertes i les actuacions en dates assenyalades i períodes festius. 

A més, per primera vegada en els més de 50 anys d'història del MAGa, el museu compta amb tres exposicions permanents obertes, i els espais arqueològics de la ciutat, com la cova del Parpalló, el castell de Bairén o el Morabit de Marxuquera, estan a ple rendiment «per fer d'ells les millors targetes de presentació de la ciutat», ha conclòs.