Gandia s'uneix a la lluita contra la LGTBIfòbia a l'àmbit esportiu

Aquesta iniciativa és una prova més de la implicació transversal de l'esport en la societat.

Imatge de la presentació de les activitats

Imatge de la presentació de les activitats / Àlex Oltra

Ana Guerrer

L'edil delegada d'Igualtat, Maribel Codina; el regidor delegat d'Esports, Jesús Naveiro, i el president de CLGS, Ximo López, han comparegut en el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l'Esport per presentar el conjunt d'activitats que han organitzat amb motiu d'aquesta data.

La primera de les iniciatives de les quals s'ha informat és el torneig a favor de la Visibilitat Lèsbica, que tindrà lloc el pròxim diumenge, 19 de maig. Es tracta d'una competició de futbol sala (equips de set persones) obert a xics i xiques on participaran huit equips que competiran al pavelló del Raval i en la nova pista multiús que es va inaugurar el mes de setembre passat gràcies a una ajuda dels fons Next Generation i fons propis del consistori per valor de 112.765,89€.

Les trobades classificatòries es disputaran a les pistes exteriors mentre que les finals se celebraran al mateix pavelló. Després del torneig, tant les jugadores com les persones que s'animin a veure'l podran gaudir d'una paella per dinar.

"Serà un dia de família, amics i esport, en què fomentarem els hàbits de vida saludable, així que animem tothom a participar independentment de la seua condició sexual", ha comentat Naveiro qui ha incidit que aquesta iniciativa s'emmarca dins d'una política que es duu a terme des del govern municipal amb l'objectiu d'aconseguir la igualtat i el respecte per a tots. "L'esport a Gandia s'obre a la diversitat, respecta la condició sexual de tothom i aposta per la diversitat i la tolerància. Aquesta iniciativa és una prova més de la implicació transversal de l'esport a la societat. En aquesta ocasió, de la mà del departament d'Igualtat i de CLGS ens reivindiquem com una ciutat tolerant i inclusiva".

La segona iniciativa se celebrarà divendres, 1 de març, quan el director de l'àrea de Diversitat i Inclusió de la Federació de Taewkondo de la Comunitat Valenciana, Damián López, impartisca una xerrada a la sala B de la Casa de la Cultura del municipi.

Tal com ha destacat López, des del col·lectiu s'ha preparat la campanya "Sense respecte no hi ha esport". L'Associació repartirà fullets on s'explica el protocol que han elaborat per evitar comportaments inadequats als centres esportius públics o privats de la ciutat. D'aquesta manera, els llocs que hi participen comptaran amb un adhesiu que permetrà a la gent accedir a un protocol contra la LGTBIfòbia a través d'un codi QR. En aquest protocol es podran llegir els principis generals d'actuació o les diferents accions que han de realitzar els locals per garantir la seguretat de les persones LGTBI a les seues instal·lacions.

Per part seua, Codina ha destacat que "totes les parts implicades hem preparat la jornada amb molta il·lusió. Hem d'anar tots junts en aspectes com la igualtat i la tolerància. Queda molta feina per fer, però seguint aquesta línia aconseguirem el suport de tota la ciutadania".