Xeraco i els xeraquers, protagonistes de la final de la Lliga CaixaBank de raspall Pro2

David-Ricardet i Boronat-Ibiza disputen este diumenge la primera de les cinc finals del torneig

Els finalistes de la Lliga CaixaBank Pro 2 de raspall

Els finalistes de la Lliga CaixaBank Pro 2 de raspall / Fedpival

Salva Talens Carbó

El Trinquet de Xeraco i dos pilotaris de la mateixa localidad, David i Ibiza, són els protagonistes de la final de la Lliga CaixaBank de raspall Pro2. Aquest dimecres s'ha presentat en València la partida: David-Ricardet (Ajuntament del Genovés) i Boronat-Ibiza (Ajuntament de la Llosa de Ranes). Esta primera final de les cinc grans lligues de pilota valenciana es disputarà el diumenge 25 de febrer, a les 11 hores al Trinquet de Xeraco.

L'acte ha comptat també amb la presència del director d'Institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Jaime Casas; el coordinador de Pilota Valenciana de la vicepresidència de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Tino Bendicho; el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Xeraco, Evaristo Salom; i Santi Navarro, director esportiu de la Federació de Pilota Valenciana.

Després d'un intens mes de competició en la fase regular, la Lliga CaixaBank de raspall Pro2 coneixerà en tan sols uns dies als seus primers campions. Precisament David Martí (Xeraco) i Josep Llopis, Ricardet (Genovés) van ser els encarregats d'obrir la nova era de la pilota valenciana el 12 de gener i ara tenen la possibilitat de convertir-se també en els primers campions. Amb quatre victòries i una única derrota (9 punts), mantenint el lideratge durant tota la competició, l'equip de Genovés partix amb lleuger favoritisme. A més, van solucionar amb molta solidesa les seues dos partides de semifinals davant Favarero, Rafa i Verdú (Gavarda) per 25-10.

Enguany ha sigut molt diferent dels anteriors. Pràcticament des de xicotets no jugàvem partides de dos contra tres, i per a mi ha sigut un repte personal que m'ha agradat", ha destacat Ricardet. Mentres que David ha advertit del perill dels seus rivals: "Boronat para molt la pilota i són molt forts des del rest".

Davant tindran a Andreu Boronat (Castelló de Rugat) i Héctor Ibiza (Xeraco) que, malgrat quedar tercers en la classificació, van ser l'únic equip capaç de guanyar als líders. L'equip de la Llosa de Ranes ja sap com véncer-los i hauran de traure la seua millor versió per a repetir l'actuació que esta vegada els permetria emportar-se el títol. 

Les sensacions en semifinals evidencien que regalaran una altra apassionant partida. I és que tant Boronat com Ibiza arriben en un gran estat de forma després de véncer al trio de Joan, Gabi i Javier (Castelló) en semifinals. "Són un equip molt complet i hem d'evitar a Ricardet, que compta amb molta experiència".

Per una altra banda i falta de dos jornades per a tancar la fase regular la Lliga CaixaBank de raspall Pro1 ja té un semifinalista. Iván i Seve (La Llosa de Ranes) va obtindre ahir a Oliva el passaport per a la següent fase després de superar a Vicent-Canari-Néstor (Oliva) per 25-15.

Amb aquest triomf, a més, la parella s'assegura pràcticament la primera posició, ja que totalitza 14 punts i 7 victòries en 8 jornades. Amb 11 hi ha tres equips: Salelles-Brisca (Oliva), Vicent-Canari-Néstor (Xeraco) i Montaner-Tonet (El Genovés). 

Més endarrerit, però encara amb opcions, es troben Moltó-Murcianet-Bossio (Barxeta), amb 9 punts. Fora de tota possibilitat de continuar avançant tanca la classificació la formació de Castelló, amb Marrahí-Lorja-Momparler.

Respecte a la competició de la Lliga Pro 1 femenina, el trinquet de Pelayo acull aquest dijous la volta de les semifinals. Els equips de Massamagrell i de Bonrepòs i Mirambell busquen aconseguir la passada directa a la final mentre que les jugadores de l'Alqueria d'Asnar-Hinojosa i de Tavernes de la Valldigna tractaran de guanyar per a poder forçar la tercera i definitiva partida.

Victoria i Isabel (Bonrepòs i Mirambell) van guanyar el primer enfrontament, produït diumenge passat a Bellreguard, per un marcador de 25-10 davant el trio d'Erika, Myriam i Fanni (l'Alqueria d’Asnar-Hinojosa), que han de remuntar per a continuar amb opcions d'estar en la final.

En l'altra semifinal, Irene, Anabel i Mireia van sumar un important triomf en véncer també en el trinquet de Bellreguard al trio d'Ana, Júlia i Joana (Tavernes de la Valldigna) per un resultat final de 25 per 5 pel que tenen l'oportunitat de repetir gesta i plantar-se en la final.

L'equip de Tavernes de la Valldigna, que va acabar líder la fase regular i estava invicte en el torneig fins ara, haurà de reposar-se de la derrota i guanyar les dues partides que li quedarien en cas de véncer en la primera per a estar en la final.