Estes Falles, almenys nou centres educatius de la Comunitat Valenciana organitzaran durant aquesta setmana la tradicional xocolatà amb productes com el cacau i el sucre de panela de Comerç Just per a uns 4.000 escolars, optant així per un model més ètic, humà, social i ecològic.

A València celebraran estes xocolatades centres com el CEIP Jaime Balmes, amb 450 xocolates, i els col·legis de La Puríssima de Tres Forques i El Grau, on es serviran 1.200 y 450 xocolates, respectivament. A Torrent, s´afegeix a la iniciativa el col·legi La Puríssima, on es serviran 265 xocolates, i a Paterna ho faran La Salle del barri Campamento, l´Escola Professional La Salle del barri Alborxí, i els CEI Minerva, la Gacela i Desamparados, amb al voltant de 1.500 xocolates de Comerç Justo en total.

Impulsen estes iniciatives les ONGD Ecosol, Petjades, La Tenda de Tot el Món i Proyde, que des de fa anys sensibilitzen la Comunitat Educativa sobre el Comerç Just com alternativa de consum solidari i responsable, que respecta els drets humans i laborals de les persones productores i el medi ambient. «Estem en festes i volem celebrar amb els i les alumnes que hi ha altra forma de gaudir recolzant a les comunitats productores de cacau i sucre de panela de països com l´Equador o el Paraguai. El Comerç Just ens ofereix productes de molt alta qualitat, però a més ens apropa un model de consum just, solidari i sostenible», explica Cristina Ramón, portaveu del Grupde Comerç Just de la Coordinadora Valenciana de ONGD.