Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llegat Solidari el passat 9 de setembre, Manos Unidas constata que, malgrat la crisi, durant la pandèmia, els seus socis i col·laboradors no han deixat de fer costat a les persones més desfavorides, conscients que, en molts països la presència de l’Estat és quasi inexistent.

A més, s’han produït reculades de dècades en el desenvolupament, que obligaran al fet que milions de persones continuen necessitant suport durant molt de temps, fins i tot quan la pandèmia haja passat.

Esta situació, i el ser ara més conscients de la pròpia vulnerabilitat «ha fet que moltes persones vulguen formar part d’eixe futur esperançador, sense fam, amb el qual tots somiem», explica Alberto Mora, responsable d’Herències i Llegats de Manos Unidas.

El ser conscients de les enormes desigualtats que ha evidenciat la pandèmia» «ha provocat un increment en la demanda d’informació sobre els testaments solidaris», explica Mora.

Creixement de les sol·licituds

«Des de 2020 i fins al dia de hui, en Manos Unidas hem atés quasi quatre vegades més sol·licituds d’informació sobre el testament i el llegat solidari que en 2019», assegura Alberto Mora.

Per què Manos Unidas? Per a Mora, la pertinença d’esta ONG a l’Església Catòlica i la seua experiència de 62 anys en quasi 60 països, així com el seu àmbit d’actuació, proximitat, rigor i transparència, han permés que «Manos Unidas siga, des de fa molts anys, una de les principals entitats receptores d’herències i llegats a Espanya».

L’ONG va obtindre per este concepte 4.616.752 euros; un 11,1 % del total dels seus ingressos de 2020, la qual cosa ha permés finançar projectes en tots els sectors en els quals treballa: educació, salut, aigua i sanejament, drets de la dona i equitat, drets humans i societat civil, alimentació i mitjans de vida i medi ambient i canvi climàtic. També, en els projectes d’emergència, com els derivats de la pandèmia del coronavirus.