Una campanya del Clínic crida a regalar investigació aquest Nadal

Els participants podran decidir el destí dels seus donatius entre una trentena de projectes d’investigació

L’Hospital Clínic, amb lones publicitàries de la campanya

L’Hospital Clínic, amb lones publicitàries de la campanya / Incliva

Sara Rodríguez

L’Institut d’Investigació Sanitària Incliva, de l’Hospital Clínic de València, ha posat en marxa la campanya solidària ‘Aquest Nadal, regala investigació’, que es mantindrà activa fins al pròxim 6 de gener. 

La campanya, que té com a objectiu sensibilitzar a la societat sobre la transcendència de la investigació sanitària, convida als ciutadans a regalar investigació sanitària en aquestes dates, oferint-los l’oportunitat de contribuir de manera directa, mitjançant les seues aportacions i en la mesura de les seues possibilitats, a l’avanç de la ciència i a trobar solucions als problemes mèdics no resolts.

Els participants en la campanya podran decidir el destí dels seus donatius, seleccionant un o diversos projectes d’investigació, entre una trentena d’opcions, que abasten diferents tipus de càncer (infantil, gàstric, còlon, mama i ovari), hipertensió, infart agut de miocardi, cardiogeriatria, salut cardiovascular, malaltia renal, diabetis, resistència a la insulina, obesitat, obesitat infantil, infertilitat, deterioració neurològica, envelliment saludable, celiaquia, distròfia muscular de cintures tipus 1F, malalties rares (com a dèficit d’alfa-1 antitripsina i distròfia miotònica), la covid-19, bioquímica mèdica i fàrmacs innovadors.

Qualsevol persona major de 18 anys que desitge participar en aquesta campanya —oberta a tot el territori nacional— pot fer-ho d’una manera senzilla a través de la web de Incliva i realitzar la seua donació , per a la qual no existeix un import mínim. 

Premis a la solidaritat

La Fundació Valencia CF i l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), ‘Ambaixadors d’honor’ de Incliva, col·laboren en aquesta iniciativa proporcionant regals amb els quals es premiarà la solidaritat dels participants. La Fundació Valencia CF entregarà una samarreta del primer equip amb el nom de Incliva a l’esquena, una pilota signada pels jugadors del Valencia CF i un conjunt de bufanda i gorro del club valencià.

Per part seua, l’Associació Valenciana d’Agricultors facilitarà diversos productes procedents de l’horta valenciana, en concret: un lot de vi D.O. València, una caixa de cítrics origen Comunitat Valenciana i un lot de productes ecològics amb la mateixa denominació d’origen.