Caixa Popular llança la convocatòria d’ajudes ‘Sense Barreres’

El fons compta amb 10.000 euros per impulsar projectes que treballen la igualtat de les persones amb discapacitat

Caixa Popular llança les d’ajudes ‘Sense Barreres’.

Caixa Popular llança les d’ajudes ‘Sense Barreres’. / ED

Ricardo Soriano

La cooperativa de crèdit valenciana posa en marxa la segona convocatòria d’ajudes ‘Sense Barreres’ amb un fons de 10.000 euros per impulsar la realització de projectes que treballen la igualtat de les persones amb discapacitat. La igualtat és un dels valors que integra Caixa Popular i es desenvolupa a través del projecte estratègic ‘Sense Barreres’ amb l’objectiu de millorar la situació de les persones amb discapacitat.

En aquesta línia, l’entitat financera obri la convocatòria d’ajudes perquè s’hi presenten les entitats socials que treballen iniciatives centrades en l’àmbit de la inclusió i el foment de la igualtat a la Comunitat Valenciana. Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 de gener a través de la pàgina web.

Entre tots els projectes presentats, un jurat de Caixa Popular i les persones que treballen en l’entitat seleccionaran els quatre finalistes. Finalment, seran els membres del club de fidelització POPUlines de Caixa Popular els que decidiran el resultat final a través de la seua votació en línia.

La dotació total de la convocatòria és de 10.000 euros, que es distribuiran en quatre premis: una ajuda de 5.000 euros, una altra de 3.000 euros i dues ajudes de 1.000 euros. Per a l’avaluació dels projectes presentats es valoraran diferents criteris com els objectius, la metodologia i les activitats del projecte o el seu caràcter educatiu i social.

Gràcies a les ajudes ‘Sense Barreres’ l’entitat financera ha aportat ja 20.000 euros a projectes dirigits al foment de la inclusió, la millora de la qualitat de vida i de la situació psicosocial, formació educativa a les famílies o la prevenció de l’abús sexual de les persones amb discapacitat.

Caixa Popular segueix un model de banca social, solidària i de proximitat i té com a missió ser l’entitat financera amb més implicació i impacte social. La iniciativa d’ajudes forma part del projecte ‘Sense Barreres’, que abasta diferents accions per a promoure la igualtat entre les persones. Des de la cooperativa treballen per contribuir a aquesta generació de valor social duent a terme accions de sensibilització per la igualtat, buscant aliances amb associacions que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual o física.