Un festival per conscienciar sobre el planeta i imaginar altre futur

El Centre del Carme obri hui en València «Cridem pel clima», amb experts, concerts i projeccions

Presentació del festival Cridem pel Clima

Presentació del festival Cridem pel Clima / Levante-EMV

E. P.

El Centre del Carme Cultura Contemporánia (CCCC) convida a prendre consciència del canvi climàtic a través de la cultura i a donar «un poc d’esperança» en la tercera edició del festival «Cridem pel Clima». Coincidint amb el Dia Internacional del Canvi Climàtic que es va celebrar el 24 d’octubre, el director del Centre del Carme Cultura Contemporánia i el Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha presentat la nova edició de «Cridem pel Clima», que se celebra des de hui al 29 d’octubre en el CCCC.

Organitzat pel Centre del Carme al costat de Tornem, cultura i sostenibilitat, «Cridem pel Clima» és un festival cultural multidisciplinari que connecta a la ciutadania amb l’emergència climàtica a través de la cultura de la mà de professionals, col·lectius ambientalistas i artistes.

Per tercer any consecutiu, el festival proposa una «completa» programació d’accés gratuït per a totes les edats i nivells de sensibilització amb la crisi climàtica, que inclou activitats culturals, trobades amb experts, concerts, projeccions i altres manifestacions artístiques.

Baix el lema «Pensem en altres futurs possibles» el certamen proposa qüestionar l’actual model de creixement que ha portat a la situació actual, reflexionar i buscar alternatives que porten cap a models més amables amb el medi ambient i les persones.

El director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont, assenyala que la situació climàtica actual és una qüestió «prioritària» i que, per això, la conscienciació mediambiental «protagonitza la programació del CCCC amb el festival Cridem pel Clima».

Tercera edición

«A través de la cultura i la reflexió conjunyeix el festival proposa comprendre, prendre consciència i buscar vies alternatives per a construir un futur més sostenible», assegura.

Per la seua banda, Jorge Ros destaca que l’objectiu d’esta tercera edició és «conscienciar sobre l’emergència climàtica a través de la cultura» per a «donar un poc d’esperança davant tants esdeveniments i tantes ficcions relacionades amb les distopías».

«Cridem pel Clima» obrirà la seua nova edició este dijous, a les 18.00 a la sala Refectorio, amb un diàleg entre persones expertes i ciutadania sobre la contaminació per plàstics organitzat per Plastic Oceans Europe, que comptarà amb la projecció del documental ‘Out of plastic’.