Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Afronta les teues compres amb cap

Afronta les teues compres amb cap

Pagar en efectiu o targeta. A tothom li han fet alguna vegada esta pregunta que cada vegada més sembla decantar-se cap a un costat de la balança. Malgrat que els diners físics no desapareixen, l'opció de fer les teues compres amb este xicotet objecte de crèdit s'ha estés en gairebé qualsevol entorn, per a xicotets imports o per a finançar adquisicions més grans. Però l'ús de la targeta amb assiduïtat també pot comportar riscos per a la butxaca. Si realitzes el pagament amb targeta amb normalitat, a principis del mes següent no pagaràs interessos, una circumstància que pot canviar radicalment si l'abones amb diversos mesos de retard, on estos tipus poden arribar a aconseguir entre el 20% i el 25% anual. Per això, sempre que es vaja a produir este retard a l'hora de pagar, és recomanable apostar per una altra opció que t'ajude a sostenir este abonament monetari amb menor perjudici: intentar finançar en el mateix comerç mitjançant un préstec al consum, una opció l'interés de la qual se sol situar entre el 6% i el 12% anual.

Les facilitats d'aquest tipus de finançament són moltes. No obstant això, com en qualsevol procés, cal tenir en compte alguns aspectes clau per a enfocar-la amb èxit. Com destaca l'informe «Economia per a tu» del projecte d'Educació Financera de Cofidis, resulta imprescindible tenir en compte algunes recomanacions com que este crèdit no l'atorga l'establiment, sinó una entitat financera, per la qual cosa en cas d'impagament, la botiga en la qual es va realitzar la compra, és a dir l'intermediari entre el client i l'entitat, no podrà fer res si es vol realitzar un ajornament d'una quota un parell de mesos. A més, valora sempre si finançar la compra és la millor opció possible. En general, comprar al comptat sol ser una alternativa més barata, però en altres casos pagar, per exemple, un vehicle mitjançant un crèdit pot ser més econòmic encara que això signifique que s'allarga el procés de compra. Però no només cal valorar les altres alternatives, sinó també tenir totalment clar el que pot significar la signatura d'este crèdit. Com en qualsevol procés en el qual es requerisca que un individu autoritze amb la seua signatura, el sol·licitant ha de llegir amb cura totes les condicions en les quals s'obté el crèdit i, sobretot, preguntar aquells dubtes que sorgisquen. L'empleat que ofereix este element financer pot ajudar a resoldre-les i, en casos més severs en els quals persistisquen estos dubtes, un assessor pot comprovar-lo i així evitar qualsevol imprevist.

En aquesta línia, la possibilitat que un crèdit no tinga interessos tampoc significa que vaja a ser gratis. Com ressalta l'informe, en cas que el tipus d'interés nominal siga 0, caldrà fixar-se en la taxa anual equivalent (TAE), és a dir, l'indicador que reflecteix el cost real d'un crèdit. Pot ser que un producte de 300 euros se'ns oferisca amb un finançament gratuït, però si en el contracte el TAE aconseguix el 10%, això significarà que el cost del crèdit serà de 30 euros. Mateixa atenció caldrà tenir en el termini de devolució. Si es realitza la compra d'un electrodomèstic la garantia del qual s'estén tres anys, sol·licitar un crèdit el termini final de la devolució del qual acabe dos anys més tard pot ser una situació perillosa en cas que aquest producte s'espatlle entre tots dos moments. Per a això, afrontar les compres amb cap és sempre la millor opció.

Compartir el artículo

stats