Rafa Xambó canta l´amor adult baix la visió de Shakespeare

El cantautor edita el seu nou disc «T'estimo tant. Sonets de Shakespeare»

22.11.2013 | 01:16
Xambó, durant la presentació del disc l´Octubre CCC.
Xambó, durant la presentació del disc l´Octubre CCC.

El cantautor valencià Rafa Xambó va presentar ahir el seu nou disc T'estimo tant. Sonets de Shakspeare a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània.
El treball canta a l'amor però ben lluny «de la carrincloneria a què ens ha acostumat la moda musical per a adolescents», va assenyalar Acció Cultural del País Valencià. Xambó parla de l'amor adult que «coneix les delícies de la carn, l'horror i les angoixes de la pèrdua, les paradoxes de la luxúria i els camins del vici i les falsedats, un amor homosexual, hetero i bisexual , sense els prejudicis de la indústria de l'entreteniment de masses, un passeig per les diverses formes de l'experiència amorosa que ens commou i ens mou al coneixement i a la il·luminació com només sap i pot fer la bona poesia», afirma ACPV.
T'estimo tant. Sonets de Shakspeare conté dotze mirades a la passió amorosa, carnal i espiritual, que, com explica ACPV, « es fan vives i corprenen l'oient en la versió catalana de Txema Martínez, el poeta de Lleida que, amb la seua traducció, ens ofereix un Shakespeare fresc, jove i genial». El llibre de Txema Martínez que recull tots els sonets de Shakespeare, editat per Eumo Editorial (2010), va rebre el premi Jordi Domènech de traducció de poesia.
El disc es presentarà el proper 28 de novembre al teatre Micalet. El format de l'espectacle, el piano de Salva Vázquez, el violoncel de Matthieu Saglio i la i veu i guitarra de Rafa Xambó, contribueixen a fer de l'experiència de l'escolta una vivència intensa que combina el bo i millor del format de trio clàssic amb els accents del jazz i el rerefons de la cançó popular contemporània. La ductilitat del piano i la intensitat lírica del violoncel s'alien amb la veu i guitarra de Rafa Xambó per fer-nos sentir una experiència inoblidable.
Rafa Xambó és un cantautor valencià amb una intensa trajectòria. Va formar part de la segona generació del moviment de la Nova Cançó. L'any 1974 va guanyar el primer premi del Festival de Noves Veus de Sabadell.
Després de dècades de silenci musical, a l'estiu del 2002 va treure el disc 7 acústics (PM produccions) que va ser triat per la crítica com un dels millors discos de cançó d'autor. Posteriorment ha tret els discos Dies oberts (Cambra Records, 2003), Cançons de la memòria de trista (Picap, 2006), i Andanes (Picap, 2010).
Rafa Xambó és llicenciat en Psicologia i doctor en Sociologia i exerceix com a professor de Sociologia a la Universitat de València. Entre els seus llibres destaquen Sexualitat provisional (1988), Dies de premsa: La comunicació al País Valencià des de la Transició Política (1995), Comunicació, política i societat. El cas valencià (2001), i Pamflets anacrònics (2007).

Comarcas

Cuatro toros se escapan durante las fiestas de Chelva

Los cabestros se desvían del camino e inician una carrera en una zona urbanizada

Deniegan una protesta en la playa del Portet

La Subdelegación del Gobierno en Alicante ha denegado la autorización pedida por SOS Moraira para...

Castelló estudia poner barreras en espacios públicos

Castelló estudia poner barreras en espacios públicos

El ayuntamiento analiza si coloca elementos fijos o móviles que sean compatibles con el paso de...

Ayora se visita tras un hilo rojo

Ayora se visita tras un hilo rojo

Los visitantes pueden descubrir los principales puntos de interés del municipio a partir de la...

El Síndic exige a Sanidad ´servicios dignos´ para la Hoya de Buñol-Chiva

El Síndic exige a Sanidad ´servicios dignos´ para la Hoya de Buñol-Chiva

El Alto Comisionado de las Corts da la razón a la Plataforma Pro Hospital que reclama más...

Heráldica

Los mejores restaurantes en Valencia

¿Conoces la historia y los orígenes de tu apellido? Visita nuestro canal de Heráldica y descarga tu lámina. Si no encuentras tu apellido, pídelo gratis.

 
Enlaces recomendados: Premios Cine