El Sawy Cultural Wheel y el Rithmo Semiramis Intercontinental, ubicats a El Caire, acolliran els dies 18 i 21 de març, respectivament, un concert conjunt del cantant valencià Rafel Arnal i del grup Krama. Es tracta d´una proposta de concerts de presentació de dues iniciatives discogràfiques en un sol format. D´una banda, l´àlbum de Rafel Arnal «Pam a pam» i, d´altra, l´últim treball de Krama, on Arnal ha posat la seva veu, anomenat «Nipenthi», que es va presentar al setembre a la SGAE de València.

El concert serà una mena de viatge des del folk-­pop d´Arnal fins a la música mediterrània de fusió que presenta Krama, on s´albira l´heterodoxa riquesa musical de l´escena valenciana actual en constant diàleg amb altres tradicions musicals compartides com la música grega o l´àrab. Fins i tot es proposa una arriscada revisió contemporània de la música medieval conformada pel llegat andalusí de les tres cultures „jueva, cristiana i musulmana„ mitjançant l´ús d´instruments antics que en aquest cas desenvolupen estructures i arranjaments musicals actuals al servei d´un repertori variat com el resultat de la unió Rafel-­Krama.

Rafel Arnal va iniciar la seua trajectòria com a cantant amb la publicació del disc «Guspira», del grup Carraixet. A partir de l´any 2008 col·labora amb els grups Aljub i amb la formació Krama, que basa el seu treball en les maneres i ritmes irregulars propis dels Balcans, Grècia i del mar Negre assimilant les particularitats rítmiques d´Iran, l´Índia i el Marroc.

Treballs conjunts i en solitari

Tots dos grups graven junts un disc, «Afluències», com a resultat del Premi Mediterrània, atorgat l´1 de novembre de 2008 per la Fira d´Espectacles d´Arrel Tradicional Mediterrània. A l´any següent reben el Premi Ovidi Montllor al millor disc de música folk del 2009. El seu primer disc en solitari, «Pam a Pam», recull nombroses distincions i excel?lents crítiques.