La 31 temporada del Centre Teatral Escalante de València s´unirà a la commemoració del 400 aniversari de la mort de Cervantes amb el retrobament amb els clàssics. La diputada de Teatres de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, va anunciar ahir més pressupost per a l'Escalante en 2016 per a ampliar la projecció del teatre en comarques i ampliar les produccions pròpies. «Les funcions són l´entrada dels més xicotets al món del teatre i és molt important traslladar-los missatges socials de convivència amb la diferència com alguna cosa positiva i normal, tal com fa l'obra d'Albena», va remarcar.

Carles Alberola director de la primera producció, L'Aneguet Lleig, que posa en escena Albena Teatre, va mostrar la seua satisfacció per tornar a l'Escalante amb l'adaptació del clàssic d'Andersen, després de l'èxit de Joan el Cendrós. En aquesta ocasió, «abordem de nou un text referencial i hem introduït l´element musical que ens permet presentar el viatge del protagonista per la seua pròpia vida com una festa». Sobre la producció va comentar que «compta amb un equip artístic, tècnic i interpretatiu fantàstic». «Els nous professionals estan millor preparats, actuen, canten i ballen, treballen per a fer un espectacle escènic per als xicotets com si fóra per a adults», va apuntar.

La diputada de Teatres va felicitar a Vicent Vila, director de l´Escalante, que va explicar que la temporada 2015-2016, segueix l'esquema habitual del Centre: produccions pròpies, Nadal a L'Escalante i cicles de teatre per a joves i xiquets, «una proposta escènica que compta amb més del 90% de companyies i professionals valencians». Així, les produccions pròpies obrin la temporada amb dues obres universals que tracten sobre la diferència i la marginació: L'aneguet lleig, a càrrec de la companyia Albena Teatre i El geperut de Notre Dame, que torna a l'Escalante de la mà de Bambalina Teatre Practicable. Entre ambdues obres, el teatre programa el cicle Nadal a l'Escalante com és habitual durant les dates nadalenques.