La pel·lícula de l´actor i director James Franco Interior. Leather Bar competirà en la Secció Oficial de la VIII edició de La Cabina-Festival Internacional de Migmetratges de València, que arranca demà. El film recrea els 40 minuts censurats i perduts de A la caza, protagonitzada en 1980 per Al Pacino. Aquella pel·lícula va estar envoltada d'una gran polèmica i va rebre amenaces tant per mostrar sexe homosexual explícit, com per l'estereotip que es feia del col·lectiu gai.

El film de James Franco és «una reflexió sobre la llibertat creativa, sobre el sexe en el cinema, i concretament l'homosexual», segons va dir Carlos Madrid director de La Cabina.

El festival mostra el millor cinema internacional entre 30 i 60 minuts en versió original subtitulada. La Filmoteca i el Centre Cultural La Nau seran les seus principals d'un festival que es manté com a referència mundial després de ser l'únic de caràcter internacional dedicat exclusivament al format del migmetratge. El certament està impulsat per l´Aula de Cinema de la Universitat de València amb la col·laboració de CulturArts-IVAC.

Amb més de 334 pel·lícules rebudes, la Secció Oficial, que es projectarà a la Filmoteca, creix i passen a ser 25 els migmetratges que competeixen, un més que en 2014. El festival amplia les seues seccions paral·leles i incorpora dos noves: Amalgama, consagrada a pel·lícules de no-ficció i altres llenguatges, i Díptico Rock, dedicat a migmetratges d'índole musical. La seu d'estes dues noves seccions serà el Centre Cultural La Nau.

El vicerector de Cultura, Antonio Ariño va destacar ahir que el festival s'ha consolidat «tant en públic com en nombre de pel·lícules rebudes». Per la seua banda, José Luis Moreno, director general de CulturArts, va assenyalar que els migmetratges no són només obres de cineastes que comencen, sinó que noms consagrats com Mike Leigh han rodat en este format. El seu film, Carrera de Obstáculos, una comèdia frenètica i delirant, s'exhibirà en la Secció Oficial de la huitena edició de La Cabina.