Escola Valenciana presenta la nova edició del projecte «Cinema a l'escola» amb títols que recentment han estat en cartellera, tals com L'hivern i la primavera al regne d'Escampeta i l'última aventura d'Astèrix i Obèlix, La residència dels déus, del 23 al 26 de novembre a la ciutat de València.

L'entitat cívica i la Coordinadora per l'Ensenyament Públic, en col·laboració amb l'Ajuntament de València, han aconseguit organitzar a València quatre dies de cinema en valencià amb el llançament de dues pel·lícules d'animació. Aquesta cita audiovisual s'adreça a l'alumnat d'Infantil i Primària i, per primera vegada, la projecció tindrà lloc en dues sales de cinema diferents: els cinemes Yelmo d'Espai Campanar, els quals estrenaran la pel·lícula L'hivern i la primavera al regne d'Escampeta el 23 i 24 de novembre, i el Teatre Musical al Cabanyal, que acollirà La residència dels déus, els dies 25 i 26 de novembre. Els dos films es projectaran a les 10 hores, durant l'horari escolar.

La coordinadora del projecte, Laura Font, ha donat a conéixer tot el catàleg de pel·lícules en valencià que es troben a l'abast de les escoles i els ajuntaments que vulguen contribuir a la normalitat de la llengua. «Oferim un producte del qual manca la societat: pel·lícules en llengua pròpia», de manera que «tractem d'omplir aquest buit de referents culturals tot possibilitant a la ciutadania assistir a la projecció de pel·lícules de qualitat en valencià, sempre tractant de crear un entorn social i lingüístic favorable al desenvolupament òptim de la llengua», segons ha assenyalat Font.

Així, Escola Valenciana dóna l'oportunitat als centres educatius i als consistoris de crear una agenda cultural amb productes audiovisuals en valencià a un preu raonable gràcies al projecte «Cinema a l'escola», una iniciativa d'Escola Valenciana que any rere any reuneix un gran nombre de xiquets i xiquetes i que, concretament, l'any passat va concentrar a més de 65.000 infants de 38 poblacions del país.

A més, la responsable de l'activitat remarca que «és una realitat indiscutible que la nostra proposta de cinema a l'escola té un públic molt nombrós», és a dir, «hi ha una demanda social i un públic que vol anar al cinema i veure continguts en valencià, i és per aquesta raó que els cinemes s'han de plantejar quines són les pel·lícules que veritablement omplin les sales i incrementar-ne l'oferta».