El cantautor valencià Albert Ortega, més conegut per Bertomeu, ha guanyat el huité premi Miquel Martí i Pol, organitzat pel Celler Vall Llach, per la seua versió musicada del poema Els amants de Vicent Andrés Estellés. La bodega propietat del músic Lluís Llach guardonà amb 5.000 euros i una escultura de Josep Bofill al premiat, que no es creia que havia estat el finalista perquè té un amic que acostuma a telefonar-li fent-se passar per Lluís Llach.

«L´any que hem alliberat València de tots els mangantes que eren allí, ens donen aquest premi. Això vol dir que les coses van a millor», va dir Bertomeu al diari Ara durant l´acte d´entrega del premi el dimecres. «Espere que el premi done difusió i projecció a la feina que es fa al País Valencià», va afegir.

La cançó Els amants es pot trobar al llibre-disc Estellés infinit, il·lustrat per Empar Bou, companya del músic. Arran de l´Any Estellés, el poeta de Burjassot encapçalava el rànquing dels poetes de qui s´han musicat més textos en aquesta convocatòria del premi. En total es van presentar al premi 500 cançons.

Van quedar finalistes Bikimel, per El Borni, de Joan Vinyoli; Borja Penalba, Gemma Humet i Mire Vives, per Cançó per fer camí, de Maria Mercè Marçal; Ismael Clark, per Horaris nocturns, de Joan Margarit; i Xavi Múrcia, per Cap a les deus, de Joan Vinyoli. Abans d´anunciar el guanyador, cadascun dels membres del jurat va presentar un dels finalistes. El discurs de Josep Roca, el sommelier d´El Celler de Can Roca, sobre Cançó per fer camí va ser molt aplaudit.