El subdirector de Música del Palau de la Música, Manuel Muñoz i el pianista Gustavo Díaz-Jerez van presentar ahir el recital de demà en què s'interpretarà la integral de la Suite Iberia d'Isaac Albéniz. Una composició que presenta una extrema complexitat i que no es toca en la seua totalitat a l'auditori valencià des de fa 10 anys.

Manuel Muñoz va destacar del pianista canari «l'excel·lent oportunitat per al públic valencià de gaudir de la Suite Iberia, una obra mestra del pianisme espanyol i mundial». Des que Ricardo Requejo la interpretara per primera vegada a l'auditori valencià el 1990, músics com ara Enrique Pérez de Guzmán, Rafael Orozco o Guillermo González també l'han abordada i en aquest sentit, Muñoz va explicar que aquesta obra «no s'interpreta al Palau des de fa 10 anys en la seua totalitat i sens dubte, es tracta d'una composició que és lògic que a partir d'ara es programe amb una relativa freqüència per la seua transcendència».

Gustavo Díaz-Jerez va destacar la seua satisfacció per l'enorme qualitat del DVD, i que es tracta d'una obra amb la qual «m'identifique molt des que era jove perquè vaig començar a tocar-la als 14 anys». A tal respecte va recordar al seu mestre de piano José Antonio Rodríguez Martí «un gran músic valencià al qual vull homenatjar perquè va ser qui va fomentar en mi la passió per aquesta obra». També va manifestar que «es tracta d'una música molt valorada per compositors com ara Olivier Messiaen o Pierre Boulez, que creix constantment perquè està plena de matisos i és increïblement detallista».