La Filmoteca de CulturArts projecta aquesta vesprada, a les 19 hores, Las Hurdes. Tierra sin pan (1932) de Luis Buñuel i Tierra de España (1937) de Joris Ivens. La presentació de la pel·lícula i el posterior col·loqui seran a càrrec del crític Javier H. Estrada.

Las hurdes. Tierra sin pan és un documental de menys de mitja hora que Luis Buñuel va rodar per a denunciar la situació de pobresa, aïllament i endarreriment en la qual vivien els habitants de la muntanyenca regió extremenya de las Hurdes en la dècada dels trenta. Considerat com el millor documental sobre la Guerra Civil, Tierra de España, del director holandés Joris Ivens, va comptar amb la col·laboració d'Ernest Hemingway i Orson Welles i se centra en la lluita dels milicians i en els moviments dels camperols.

Curts al Ubik Cafè

CulturArts IVAC inicia hui «Curts a la Ciutat» amb una sessió de curtmetratges valencians al Ubik Cafè de València: La buena fe, de Begoña Soler; Katakroken, de Jaime Maestro i Aitor Herrero, i Minas del Horcajo (El testimonio de las piedras) d'Alberto Guitérrez.