El rey és una ficció on el personatge central es diu Joan Carles I. Un home, que en l'epíleg de la seua vida, cau des del cim a la vall. Almenys, simbòlicament. Un home que, segons sembla, ja no serveix. Encara que va servir molt. Però, per a què i per a qui? Esta obra, escrita i dirigida per Alberto San Juan, planteja preguntes sobre el paper que ha jugat la monarquia a Espanya en els últims quaranta anys i sobre els seus objectius per al futur.

En este relat lliure interpretat pels actors Luis Bermejo, Alberto San Juan i Guillermo Toledo altres personatges són Don Joan de Borbó, Francisco Franco, Chicho Sánchez Ferlosio, Henry Kissinger, Adolfo Suárez o Felipe González. Un món d'homes en lluita per construir el món tal com el conceben.

Esta obra és la cinquena producció de Teatro del Barrio, un projecte cultural en forma de cooperativa, amb seu al barri madrileny de Lavapiés, i que té com a objectiu qüestionar la política, la societat, l'economia i l'art d'una manera diferent. Un projecte sense ànim de lucre, sostingut per una comunitat de socis i que ha produït altres projectes teatrals com Ruz-Bárcenas o Las guerras correctas.

El rey ha aconseguit un gran èxit de públic en les seues representacions a Madrid i en la seva gira per tot Espanya. Les entrades de venda anticipada per dissabte i diumenge a El Musical s'han esgotat dos setmanes abans de les funcions. Només eixiran a la venda en taquilla del teatre el mateix dia de l'espectacle una mínima proporció de localitats que per llei es reserven per a la finestreta.

Dissabte a les 12:00 hores se celebrarà una roda de premsa al Teatre El Musical amb Alberto San Juan, director, autor i actor de l’obra, juntament amb els actors Luis Bermejo i Guillermo Toledo. Abans de la mateixa, els mitjans gràfics podran prendre imatges dels tres intèrprets a l'escenari del teatre, amb l'escenografia de l'obra.

«Homenatge a T» a l’Auditori de Catarroja

Demà dissabte arriba al Teatre Auditori de Catarroja l’espectacle Homenatge a Teresa de La Dependent. Amb text de Jordi Botella i direcció de Pepa Miralles, està interpretat per Rosanna Espinós i Pep Sellés.

Homenatge a Teresa conta a través d’un home/xiquet —el propi Ovidi Montllor— la història de Teresa Mora. L’aventura vital d’aquesta dona vindrà descrita des dels seus orígens humils fins la mort a un barracó dels afores d’Alcoi.

Coneguda com a Teresa «la loca» el seu personatge permet entendre una «bogeria» que potser li era innata o, més bé, era producte d’un desengany amorós en fer-se fonedís un antic nòvio militar que participaria en la Guerra o, com diu la cançó, a resultes que «un bombardeig la tornés boja». Alhora justificarà com la població, a través del desvarieig d’aquella dona, donava via lliure a les inhibicions que una societat com la franquista atenallava.