El Teatre El Musical rep este cap de setmana Agrupación Señor Serrano, companyia amb una gran repercussió internacional i que en l’última edició de la Biennal de Venècia va obtenir el Lleó de Plata teatral.

Este premi ha reconegut el seu llenguatge multimèdia, que incorpora activament a l’escenari la projecció d’imatges, manipulació de vídeo en temps real o la performance. A house in Asia és la seua última obra i es representarà al Cabanyal dissabte 20 i diumenge 21 de febrer.

L’espectacle ha viatjat per destacats escenaris internacionals de catorze països, dels Estats Units a la Xina i inclús a l’Iran. Fa només uns dies es va representar a un festival teatral de Teheran, la capital iraniana. Va haver de passar un examen de la censura que, segons el fundador de la companyia Àlex Serrano, «només es va fixar en elements secundaris de l’obra, obligant a no veure dones ballant o gent bevent cervesa, però va deixar passar tot el contingut crític i polític de l’obra. L’acollida va ser espectacular, en un país on hi ha una classe mitjana cultivada però amb poc accés a la producció cultural de l’estranger».

A house in Asia parla de la primera dècada del segle XXI, del món després de l’11-s. L’operació militar per atacar la casa on s’amagava Osama Bin Laden al Pakistan es diu Geronimo. D’eixa casa hi ha una còpia exacta a una base dels Estats Units i una altra a Jordània, on es filma una pel·lícula.

Com un «western»

L’acció de l’obra es planteja com un western amb una posada en escena trencadora, que parla dels originals i les imitacions, del que és real i virtual, de l’operació de crida i recerca de l’home més buscat del món al Pakistan, d’indis i vaquers.

Teatre innovador i d’avantguarda que també va ser premiat per la crítica de Barcelona com el millor espectacle de noves tendències en 2014. Una companyia que experimenta amb els nous llenguatges escènics, que dibuixa un retrat despietadament pop de la dècada posterior de l’11-S, que va donar pas al segle XXI.

La funció del dissabte és a les 20.30 h, mentre que la de diumenge serà a les 19.00 h.