Caterva Teatre posarà en escena este cap de setmana en LN3 Espai Mutant de Las Naves de València l'obra Paciente, un muntatge de creació pròpia i amb text de Robert de la Font en el qual l'autor bolca la seua experiència personal per a afrontar un tema tan pròxim com actual: la dependència.

La funció, que es podrà veure els dies 20 i 21 de febrer part de la malaltia mental d'un membre de la família i els protagonistes traslladen a l'espectador, des del respecte i l'afecte, els sentiments de càrrega, absència, i pèrdua que experimenten.

La companyia „que actua per primera vegada en Les Naus„ reconeix que cal «un teatre de contingut més polític i social, que provoque a l'espectador a prendre partit i que veja sobre les taules el reflex del seu temps». Aposta pel teatre com a «mitjà divulgador i didàctic que contribuïsca a millorar la societat».

Caterva Teatre va nàixer el 2011 de l'impuls de tres estudiants de l'Escola de l'Actor de València i Paciente és el resultat de la unió d'una trilogia de peces curtes. La primera d'estes, Paciente Cero, es va estrenar en 2014 en el festival Russafa Escènica i les dos següents, Pacient Hache i Paciente Coma, es van estrenar en febrer i abril de 2015.