El documental dirigit per l'antic alumne del CEU Cardenal Herrera, el valencià Marcos Hortes, es projectarà el pròxim 3 de març en Ginebra en el Consell de Drets Humans de Nacions Unides. La producció, 56, explica l'èxit del projecte Willka, que ha permés que els xiquets d'un llogaret de Madagascar accedisquen a l'educació bàsica.

El documental tracta sobre el projecte solidari Willka en Soavinarivo, on la majoria dels xiquets no podia acudir a l'escola si no pagava 56 quilos d'arròs. Així, el film reflecteix com els xiquets treballen durament amb les seues famílies per a conrear-ho, però solament molt pocs podien reunir aqueixa quantitat d'arròs.

Al llarg dels seus 28 minuts de metratge i en la veu dels seus protagonistes, el realitzador valencià narra esta dura realitat i els somnis de futur de tres d'estos xiquets, així com el gran canvi que suposa en les seues vides la implementació del projecte Willka.

La projecció anirà seguida d'una breu intervenció del coordinador del projecte solidari que el documental pretén visibilizar, Carlos Gómez.

Filmat durant 19 dies a Madagascar, sense pressupost de rodatge, amb una unitat de cinc persones i material propi, 56 compte entre els seus creadors amb altres dos antics alumnes de Comunicació Audiovisual del CEU: el tècnic de so David Doubtfire i el responsable d'efectes visuals Genís Benavent.

Completen l'equip el guionista Carlos Gómez, la productora Vallivana Álvarez, producció executiva de Diana Zarzo, el director de fotografia Cesc Nogueras, i música d´Al Pagoda interpretada per Vilz Tord.

Novel·la per a construir Escola

El lema del projecte que explica el film és «una novel·la per a construir una escola», ja que els beneficis del llibre Willka escrit per Carlos Gómez „també guionista de 56„ s'han dirigit íntegrament a la construcció d'una escola a Madagascar, deu pous que proveeixen d'aigua salubre a 900 persones i una casa d'acolliment per a facilitar l'escolarització de xiquets d'altres llogarets.

Arran d'una experiència de voluntariat a Perú, este professor del col·legi Sant Joan Bosco de València ha escrit esta novel·la, editada per Assisi Produccions i prologada per l´exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza.

Willka ja ha venut més de 3.000 exemplars, i tres edicions en castellà i una en valencià.