Representacions i tallers literaris formen part dels actes organitzats per la Biblioteca Valenciana per commemorar el 400 aniversari de la mort de Cervantes. Durant tota la setmana, les visites a Sant Miquel dels Reis rebran llibres del fons editorial de la Generalitat.

La Biblioteca Valenciana posseeix un dels fons més valuosos sobre la producció literària de Miguel de Cervantes, és la denominada Col·lecció Cervantina, formada per més de 4.000 documents, els orígens de la qual es retrotrauen a la col·lecció creada pel cervantista valencià Francesc Martínez i Martínez.

Les activitats per a commemorar el 400 aniversari de la mort de Miguel de Cervantes es completaran al mes de setembre amb l'organització en la Biblioteca Valenciana d´una exposició amb algunes de les obres que disposa en els seus fons.

L'església de Sant Miquel dels Reis acull hui dos entremesos de Cervantes per a 400 assistents procedents de centres de Secundària i Formació d'Adults. A partir de les 10.00 hores, s´escenificaran El juez de los divorcios i El retablo de las maravillas, a càrrec de la companyia Cucurucú Teatre.

Els tallers literaris d´esta setmana estan dedicats a «Els altres personatges del Quixot» per a aprofundir més en l´obra més famosa de l'autor El Quixot, i les visites pel monestir de Sant Miquel dels Reis estan teatralitzades amb un guia d'excepció, el mateix Alonso Quijano.

El taller de narrativa consisteix a analitzar dos dels personatges secundaris de l´obra El Leonero i el Maese Pedro, el Titiritero. Els estudiants han de convertir-los en protagonistes principals inventant una història sobre la seua vida abans o després de l'episodi en l'obra d´El Quixot.

Estos tallers pretenen potenciar el treball en equip perquè es treballa per grups, així com la creativitat en imaginar una història nova sobre els personatges i la redacció narrativa.