El músic valencià Alberto Tarín, excomponent del grup de rock Seguridad Social, innova en el panorama musical amb un àmbum que no deixarà a cap crític indiferent. L’artista s’aventura a combinar el reggae i la música clàssica en «Aire», un tema que barreja la popular suite «Aire per a corda en Sol»de J.S Bach amb el ritme místic de la música jamaicana, i amb el qual pretén apropar la música clàssica al públic jove.

Una de les peces més famoses de la música barroca de Bach sona en aquesta ocasió amb ritme reggae, fruit de la inspiració del treball amb llegendaris cantants i artistes del Carib com Rita Marley, Vin Gordon, BB Seaton, Derrick Morgan o Leonard Dillon, buscant un estil únic que traspasse fronteres, segons ha informat el músic en un comunicat.

Unió de misticisme i moviment

Tarín, qui es va fer popular dins del génere del rock-pop en l’àmbit nacional, ha explicat que la seva «passió pel so reggae es va iniciar a principis dels 80, coincidint amb l'eclosió de Bob Marley» durant la seua joventut. Segons el cantant, «Aire» és una volta a la música de Bach, amb aires místics africans, «alguna cosa que ningú havia fet fins ara», segons el músic, que ha definit el seu nou treball com «una invitació a les emocions i al moviment».

Alberto Tarín s'associa a un dels solistes més importants del nostre país, ja que ha contribuït a la música popular espanyola durant més de 25 anys de trajectòria, tocant i component per a alguns dels grups i cantants més famosos de l'escena musical espanyola com Mecano, Raimundo Amador, Lolita Flores o Seguretat Social.