El Centre del Carme viu un moment de transformació. I també de celebració. Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, dimecres passat, el Consorci de Museus va programar una sèrie d´activitats per sumar-se a la gran festa i al mateix temps presentar la nova etapa d´este espai com a centre de cultura contemporània. Va reunir en sis dies un total de 6.510 visitants.

A pesar de tindre la seua programació pràcticament tancada fins a final d´any, això no ha impedit que el centre cultural, seu del Consorci de Museus, comence a donar els seus primers passos per a la seua reconversió cap a l´art més contemporani i cap a un altre model de gestió.

Així ho va demostrar divendres passat durant la festa #ViatgeAlFutur #FesCultura, que va mostrar un aperitiu de la línia que s´ha de seguir a partir d´ara. Durant la festa, en la que van intervindre artistes i grups valencians, més de 2.200 persones van donar el seu suport.

A entrada gratuïta del 17 al 22 de maig, el Centre del Carme va organitzar distintes activitats i es van posar a la venda catàlegs del Consorci a preus reduïts. Es van esgotar les existències d´alguns títols després de vendre´s més de 800 exemplars.

Davant de l´èxit d´esta promoció el Centre del Carme establix a partir d´ara un punt permanent de venda de catàlegs a preus reduïts en l´entrada del centre amb l´objectiu de posar, a l´abast de tots, grans publicacions d´art.

En la jornada del dia 18 el Consorci de Museus va gestionar els pertinents permisos amb artistes i institucions col·laboradores per a permetre que es pogueren fer fotografies en totes les seues exposicions.

Així, un gran nombre de persones, entre ells alumnes de fotografia de l´EASD, van compartir les seues instantànies en xarxes socials per a demostrar que els Museus són espais oberts a la societat. Esta iniciativa va ser seguida també en les seus de Castelló i Alacant on el Consorci de Museus té exposicions amb gran èxit de participació.

Tant el dia 18, com durant el cap de setmana el Centre del Carme va oferir visites guiades a les seues exposicions i tallers per a totes les edats, des de xiquets d´1 a 3 anys fins a adults. L´artista Victoria Cano es va sumar a la iniciativa acompanyant als visitants per la seua exposició i invitant les famílies a participar en el seu quadro «Atrevix-te a demanar un somni».

El dissabte, que se celebrava la Nit Europea dels Museus, el Centre del Carme va mantindre obertes les seues exposicions fins a la mitjana nit rebent un total d´1.101 visitants en tot el dia.

Banys de l´Almirall i La Gallera

Tant els Banys de l´Almirall com la Sala La Gallera van obrir les seues portes el dia 18 al matí de forma excepcional, a més del seu horari habitual a les vesprades. Esta iniciativa es va fer notar duplicant en ambdós casos els seus visitants.

Més de 600 persones van participar en les diferents activitats que es van programar en estos espais.

Els Banys de l´Almirall van acollir en la vesprada del dia 18 la Trobada d´Escriptors de l´Horta els que van realitzar una lectura col·lectiva de diversos textos tant propis com d´escriptors valencians. Per un altre costat la Nit dels Museus es va celebrar en els ­Banys l´Almirall amb el festival Ensems que organitza CulturArts i el concert de Montserrat Palacios, Pierce Warnecke & Louis Laurain.

La Sala La Gallera, per la seua banda, va acollir dissabte la proposta de Greta Alfaro entorn de la seua exposició «Comèdies a honor i glòria», una trobada en què es van compartir els diferents relats de persones que han participat tant en el procés de producció de la performance com en l´exposició que es podrà veure fins al pròxim 21 de juny.