The Saltitos ha sigut el guanyador de la primera semifinal de Sona la Dipu celebrada divendres passat a Xirivella i es converteix així en el primer finalista del concurs. Subday i Gran Quivira també van actuar en aquesta semifinal molt disputada. Aproximadament 3.500 persones van assistir a l'esdeveniment de la novena edició del concurs que es va celebrar en l'entorn esportiu del municipi, i en el qual Melendi va participar com a artista convidat amb una actuació de més de dues hores. La segona semifinal del concurs de pop-rock de la Diputació se celebrarà el 23 de juliol a Alzira i allí participaran Geografies, Emmerson i Meridian Response.

Candela Roots, Lígula, Tardor, La hora del te, Moonflower i Nanga Parbat són els altres sis semifinalistes triats pel jurat format per Eduardo Guillot, Vicente Fabuel, Quique Medina, Liberto Peiró i José Manuel Piñero, i que actuaran en les pròximes semifinals.

En aquesta edició de Sona la Dipu se celebren quatre semifinals i una final, en la qual es decidiran els dos guanyadors del concurs. A més, es manté el premi a la millor cançó en valencià i s'introdueix el premi de música en femení.