L'Institut d'Educació Secundària Abastos alberga les classes magistrals de l’octava edició de València Endanza 2016. L'Associació Esencia Danza está presidida per l'exballarina professional i docent Pilar Martí Murciano, i el curs que s’imparteix a València està baix la direcció artística del també exballarí professional i docent, Diego Brichese. Fins al dissabte, ballarins profesionals i docents de gran talla internacional impartiran classes de tot tipus. Algunes són dansa clàssica, tallers coreogràfics, dansa espanyola, dansa contemporània i metodologia per a professors.

La principal novetat és la ubicació del curs, que este any a passat a l’IES Abastos, on s’han montat 730 metres quadrats, dividits en quatre espais de quasi 200 metres quadrats cada u. «Sempre amb la intenció que els 160 alumnes matriculats este any, un increment considerable respecte l’any anterior, dispose d’unes condicions òptimes». Des d'alumnes que estan cursant les ensenyanses professionals de dansa, tant a Espanya com en altres països europeus, de 12 a 21 anys, fins a professionals que volen continuar formant-se o donar-se a conéixer amb coreògrafs i mestres que vénen a Espanya.

«Alumnes de tota Espanya, alumnes de França, Bèlgica, Suïssa, Itàlia, Canadà... tenim una alumna russa, i professionals espanyols q estan ballant en diferents companyies europees com el Béjart Ballet de Lausanne i el Ballet de Nuremberg», explica Pilar Martí. A més afegeix que «dins de l'alumnat, donem moltes beques amb el que es permet que gent de diferents estatus socials puguen accedir a este curs».

Gala benèfica de clausura

Este any la Gala de clausura de Valencia Endanza 2016 tindrà lloc el dissabte, en el Palau de la Música. Hi haurà una estrela invitada, Federico Bonelli, primer ballarí del Royal Ballet de Londres, i la recaptació anirà destinada a Aspanion. Així mateix, durant la gala s'anunciaran les estades que atorguen prestigioses compannyies i escoles europees per a perfeccionar la formació d'alguns participants, com Ballet Nacional de Espanya, Royal Ballet School de Londres, Ballett Hagen de Alemanya, entre altres.