El programa Off Romà del festival Sagunt a Escena ofereix hui l'espectacle Ekilibuá, de la companyia Maintomano, una funció en la qual el duo protagonista i objectes de fusta s'alcen en acrobàtiques formacions geomètriques utilitzant l'humor com a element central. Esta exhibició, gratuïta i per a tots els públics, tindrà lloc a les 21.30 hores en l'escenari situat en la pujada al Castell de Sagunt.

Este espectacle substituirà Petjades en l'arena, a causa d'un contratemps patit pel seu protagonista Didi Rodán, que ha suposat el trencament de la seua monyica, segons un comunicat del Consell. Davant aquesta eventualitat, la direcció artística del festival ha decidit comptar amb la companyia Maintomano i la seua Ekilibuá, que ja va ser reconegut amb elpremi del millor espectacle de carrer en la fira de Teatre de Castella i Lleo 2014 en Ciudad Rodrigo.

Morgane Jaudou i Marcos Rivas, components de la companyia, es conegueren en el 2005, i han creat espectacles per a carrer, sala i espais alternatius el que els ha portat a presentar les seues creacions dins de diferents marcs tals com a festivals, teatres, cabarets, creuers, mercats medievals i esdeveniments corporatius.