Candela Roots és l´últim grup que s´incorpora a la final de Sona la Dipu, després de guanyar la semifinal realitzada a Utiel el passat dijous, que va comptar amb la participació de Nanga Parbat i Moonflower. Candela Roots és el quart finalista del certamen musical de la Diputació, al costat de Lígula, The Saltitos i Meridian Response, guanyadors de les semifinals celebrades a Alzira, Xirivella i Ontinyent, respectivament. Al voltant de 3.000 persones van assistir a la semifinal que va comptar amb l'actuació en directe de la cantant Malú.

Els dos guanyadors del Sona la Dipu es donaran a conèixer en la final que se celebrarà el pròxim 16 de setembre a L'Eliana, i en la qual actuaran els quatre finalistes al costat de Love of Lesbian i Miss Cafeïna, com a artistes convidats. Finalment, Gandia acollirà la presentació dels guanyadors el 30 de setembre, i comptarà amb l'actuació de La Raíz.

Els guanyadors de les semifinals foren seleccionats per un jurat professional i públic, format pel crític musical Eduardo Guillot, el periodista i gerent propietari de Discos Oldies, Vicente Fabuel, el cap de comunicació de la Rambleta i programador del Deleste Festival, Quique Medina, el coordinador de Mondo Sonoro Comunitat Valenciana, Liberto Peiró, i el director del Low Festival, José Manuel Piñero.