El col·lectiu Objectives de les fotoperiodistes Raquel Abulaila, Provi Morillas, Amparo Simó, Marga Ferrer, Consuelo Chambó, Eva Máñez i Eva Ripoll reflexionen «des del feminisme sobre la influència del territori en les dones i, al seu torn, d’estes sobre aquell», segons Máñez. Una exposició que s’inaugura demà al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

«La ciutat de les dones. Fotografia, espais i gènere» proposa pensar la ciutat com a espai polític des d’una perspectiva de gènere, enfrontant-se així a la persistent exclusió femenina del públic i reivindicant la condició de ciutadania que han conquistat les dones. A més, recentment inaugurada coincidirà, els dies 29 i 30 de setembre, amb la celebració del Fòrum Internacional femUrbs a La Nau que tractarà, precisament, la ciutat i la territorialitat des d’una perspectiva feminista.

Al llarg dels set projectes, que en esta ocasió sobrepassen el llenguatge fotogràfic per a descobrir-ne uns altres com ara la instal·lació audiovisual, el vídeo o la cartografia, les autores narren múltiples històries mitjançant diferents dones i espais: els seus recorreguts, les seues accions diàries..., i es detenen per a reflexionar sobre el seu paper en la vida política, la vida pública, la seua territorialitat i la seua representació a l’espai urbà.

Històries urbanes

«La ciutat de les dones. Fotografia, espais i gènere» és el tercer projecte de les dones fotoperiodistes del col·lectiu Objectives, després de «Diverses. Històries de Dones», que ja es va exhibir al Claustre de La Nau el 2015, i «DonesxDones» una mostra-homenatge a les dones treballadores del Mercat Central l’any 2014 a l’edifici singular de València.

Desenes de fotografies en diferents formats, instal·lacions audiovisuals, vídeos i, fins i tot, un gran mapa són els recursos o les eines que han triat per a comptar cadascuna la seua història sobre dona i ciutat.