21 de septiembre de 2016
21.09.2016

La ciutat de les dones

La Nau presenta l´exposició de set projectes fotogràfics que reflexionen sobre gènere i territori

21.09.2016 | 04:15
La ciutat de les dones

El col·lectiu Objectives de les fotoperiodistes Raquel Abulaila, Provi Morillas, Amparo Simó, Marga Ferrer, Consuelo Chambó, Eva Máñez i Eva Ripoll reflexionen «des del feminisme sobre la influència del territori en les dones i, al seu torn, d´estes sobre aquell», segons Máñez. Una exposició que s´inaugura demà al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

«La ciutat de les dones. Fotografia, espais i gènere» proposa pensar la ciutat com a espai polític des d´una perspectiva de gènere, enfrontant-se així a la persistent exclusió femenina del públic i reivindicant la condició de ciutadania que han conquistat les dones. A més, recentment inaugurada coincidirà, els dies 29 i 30 de setembre, amb la celebració del Fòrum Internacional femUrbs a La Nau que tractarà, precisament, la ciutat i la territorialitat des d´una perspectiva feminista.

Al llarg dels set projectes, que en esta ocasió sobrepassen el llenguatge fotogràfic per a descobrir-ne uns altres com ara la instal·lació audiovisual, el vídeo o la cartografia, les autores narren múltiples històries mitjançant diferents dones i espais: els seus recorreguts, les seues accions diàries..., i es detenen per a reflexionar sobre el seu paper en la vida política, la vida pública, la seua territorialitat i la seua representació a l´espai urbà.

Històries urbanes
«La ciutat de les dones. Fotografia, espais i gènere» és el tercer projecte de les dones fotoperiodistes del col·lectiu Objectives, després de «Diverses. Històries de Dones», que ja es va exhibir al Claustre de La Nau el 2015, i «DonesxDones» una mostra-homenatge a les dones treballadores del Mercat Central l´any 2014 a l´edifici singular de València.

Desenes de fotografies en diferents formats, instal·lacions audiovisuals, vídeos i, fins i tot, un gran mapa són els recursos o les eines que han triat per a comptar cadascuna la seua història sobre dona i ciutat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine